Gradonačelnik Zrenjanina primio treću dozu vakcine i uputio poziv građanima da se vakcinišu

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura primio je danas treću dozu vakcine protiv korona virusa Sinofarm i pozvao sve građane, posebno one koji nisu primili prvu dozu, da se što pre vakcinišu i tako zaštite i sebe i druge.

Zajedno sa gradonačelnikom, vakcinu su danas primili Igor Tomić i Svetlana Radosavljev, mladi sa Daunovim sindromom. Gradonačelnik Salapura je dugogodišnji sportski prijatelj sa Svetlanom i Igorom, zahvaljujući karateu. Njih dvoje bili su polaznici i uspešni takmičari karate škole, koju je vodio sadašnji gradonačelnik.

Takođe, bili su akteri još jedne važne misije za bolji život osoba sa Daunovim sindromom. Novi zajednički projekat koji ih je ujedinio je vakcinacija protiv Kovida 19. Igor i Svetlana su poželeli da upravo sa Gradonačelnikom prime svoju prvu dozu vakcine.


Poznato je da su osobe sa Daunovim sindromom posebno podložne zaražavanju od korone, pa je na ovaj način simbolično ukazano na potrebu da se pomogne i njima.

-Vakcinacija je najbolja zaštita od korona virusa. Na nama je da budemo odgovorni, da čuvamo svoje i živote svojih najmilijih, prokomenarisao je gradonačelnik Salapura i apelovao na sve na građane da ne čekaju, već da se vakcinišu.

Takođe, iskoristio je priliku da se zahvali zdrastvenim radnicima koji su danas bili dežurni, lekarima dr Aleksandri Kovačević i dr Branislavi Erdeljan, medicinskim sestrama Sonji Hadžija, Dijani Božin, Jovanki Nikolić, Magdaleni Cvijić, Gordana Basarić, Mirjani Radošević, kao i pripravnicima Simoni Mađar i Anastaziai Nestrov.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga