Gradonačelnik Zrenjanina posetio preduzeće “Eko gradnja”

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa svojim saradnicima, posetio je danas zimski punkt zrenjaninskog preduzeća “Eko gradnja”, kako bi se uverio u spremnost ljudstva i mehanizacije tog preduzeća za održavanje lokalnih puteva na teritoriji grada u predstojećoj sezoni.

Nakon obilaska mehanizacije i razgovora sa nadležnim u tom preduzeću, gradonačelnik Salapura je rekao da “Eko gradnja” već devetu godinu za redom dobija posao od Grada Zrenjanina da obavlja posao održavanja u zimskim uslovima.

– Preduzeće je opremljeno sa dovoljno mehanizacije, sa dovoljno agregata i opremom da može da reaguje u vremenskim nepogodama u toku zimske sezone. Na teritoriji grada imamo oko 400 kilometara saobraćajnica koje održava Zimska služba “Eko gradnje” i još oko 200 kilometara državnih puteva koje održava služba preduzeća “Putevi Srbije”. Takođe, naše JKP “Čistoća i zelenilo” zaduženo je za održavanje trotoara duž saobraćajnica i trotoara, tako da mislim da smo spremni za ovu sezonu, vremenska prognoza je za sada povoljna, u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, imamo ljudstvo i mehanizaciju, dovoljne količine soli, rizle i ostalih sredstava da reagujemo adekvatno i brzo, kako bi grad funkcionisao u najboljem redu – rekao je gradonačelnik Simo Salapura.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga