Gradonačelnik uputio Javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji našeg grada

Podeli:

Gradonačelnik Simo Salapura uputio je javni poziv za ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina.

Kao i prethodnih godina, Grad Zrenjanin omogućava ostvarivanje prava na finansijsku podršku za lečenje maloletne dece sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura kako na teritoriji Republike Srbije, tako i u inostranstvu, kao i za obezbeđivanje lečenja u odgovarajućoj zdravstvenoj ustanovi u Republici Srbiji uz angažovanje inostranog zdravstvenog stručnjaka.

Zahtev se može podneti samo za lečenje, lekove, medicinske procedure, dijagnostike i pomagala koja se preporučuju, naučno su dokazana i prihvaćena u praksi, kao i da ne predstavljaju eksperimentalne oblike lečenja.

Visina finansijske podrške se na predlog Komisije i obrazloženu ocenu i mišljenje utvrđuje rešenjem gradonačelnika u svakom konkretnom slučaju i maksimalno može iznositi 150.000 dinara po podnetom zahtevu, i isplaćuje se u jednokratnom iznosu, do utroška sredstava. 

Rok za podnošenje zahteva sa potrebnom dokumentacijom je do utroška sredstava  za ovu namenu, a svi detalji dostupni su u tekstu Javnog poziva koji je dostupan i u delu Oglasi i konkursi.

U toku 2021. godine, kada je ova akcija prvi put realizovana, pravo na finansijsku podršku grada za lečenje, nabavku lekova, ortopedskih pomagala, operativnih zahvata, dijagnostičkih postupaka i drugih medicinskih procedura, u skladu sa kriterijumima propisanim Javnim pozivom, ostvarilo je 18 dece, a ukupan iznos odobrenih sredstava iznosio je više od 1,5 miliona dinara.

Budući da je postojala potreba za ovim vidom pomoći, prošle godine opredeljeno je više sredstava, odnosno 2 miliona dinara.
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga