Gradonačelnik upriličio prijem za predstavnike udruženja invalida grada Zrenjanina

Podeli:

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas prijem za predstavnike udruženja invalida sa teritorije grada Zrenjanina. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić i direktorka Centra za socijalni rad Zrenjanin Olivera Lisica.



Gradonačelnik Salapura ukazao je da se na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, koji se obeležava svake godine na današnji dan, čitavom društvu posebno skreće pažnju na probleme i potrebe osoba sa invaliditetom.

– Kao i svake godine trudimo se da imamo dijalog i otvoren razgovor sa našim predsednicima udruženja osoba sa invaliditetom. Obeležavanje je zvanično jedan dan u godini, ali moramo imati na umu da su takve osobe pored nas svakoga dana, tokom cele godine, i u tom smislu o njihovom položaju moramo neprestano razmišljati. Oni su naše komšije, oni žive sa nama, pored nas su i jako nam je bitno da čujemo njihove potrebe i sugestije, kao i neka pitanja koja se tiču njihove oblasti, rekao je gradonačelnik i dodao da ono što je interesantno, jeste da se kroz godišnje konkurse, sufinansiraju programi organizacije osoba sa invaliditetom.



Ružica Tomić, predsednica Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Suncokret” grada Zrenjanina, istakla je ovom prilikom da sa lokalnom samoupravom imaju dobru saradnju i da ih Grad podržava kroz razne projekte.

– Ovo je jedan dan da pokažemo koliko su osobe sa invalididetom značajne u našoj zajednici, koliko toga mogu i znaju. Veoma smo zainteresovani za rad naše lokalne samouprave, s kojom imamo odličnu saradnju i ovo je prilika da skrenemo pažnju na naše potrebe i mogućnosti. Okupljanja su veoma značajna i ovo je ujedno prilika da razmenimo iskustva, nova saznanja i da zajedno funkcionišemo, jer zajedno možemo mnogo, a sami ne možemo ništa, zaključila je predsednica Tomić.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom ove se godine obeležava pod sloganom „Vođstvo i učešće osoba sa invaliditetom prema inkluzivnom, pristupačnom i održivom post Kovid-19 svetu“, sa ciljem da se promoviše puno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga