Gradonačelnik u poseti ustanovama socijalne zaštite, novogodišnji paketići za decu korisnika usluga

Podeli:

Grad Zrenjanin realizuje akciju dodele novogodišnjih paketića za decu korisnika usluga ustanova socijalne zaštite na teritoriji grada Zrenjanina, a gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas korisnike Dnevnog centra za decu s posebnim potrebama “Alternativa”.

 
Podsećamo, budžetska sredstva grada namenjena organizaciji novogodišnjih svečanosti, u iznosu od 2,1 miliona dinara, preusmerena su u humanitarne svrhe, za nabavku novogodišnjih paketića i u fond lečenje dece. Od toga je 600 hiljada dinara utrošeno za nabavku paketića, dok će 1,5 miliona dinara biti na raspolaganju za lečenje dece.
 
 
 
 
U Dnevnom centru “Alternativa” gradonačelnika su dočekali direktorka Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “MOST” Nevena Montresor, stručna lica i korisnici centra, koji su se obradovali novogodišnjim darovima i uzvratili gradonačelniku poklanjajući mu čestitku koju su sami izradili, maštovito i s puno ljubavi.
 
“Alternativa” je otvorena 2009. godine i u njoj ima mesta za 25 korisnika. Pre početka rada tog centra, za decu i omladinu sa višestrukom ometenošću u Zrenjaninu nije postojala posebna ustanova za integraciju u životnu sredinu. Sada je ova kategorija naših sugrađana u mogućnosti da svakodnevno vreme provodi u zajednici, u humanim uslovima i u malim grupama, uz odgovarajuću stručnu, socijalnu i terapeutsku pomoć. Rad i funkcionisanje Dnevnog centra “Alternativa” finansira se iz sredstava Grada Zrenjanina. 
 
 
 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga