Gradonačelnik u poseti pogonima kompanije „GLM-RS“

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, sa saradnicima, posetio je danas proizvodne pogone kompanije GLM-RS, koja od 2018. godine posluje u halama nekadašnjeg “Minela”, kao brownfield investicija. Razlog za posetu je nabavka novih, najsavremenijih mašina, širenje proizvodnje i nova zapošljavanja od strane te italijanske kompanije, koja uz pogone u matičnoj državi i Zrenjaninu, posluje i u Meksiku.

Delatnost kompanije je proizvodnja metalnih komponenti za potrebe automobilske industrije (izduvni sistemi). Pogon u Zrenjaninu počeo je s radom na površini od oko 4100 m2 i sa 19 zaposlenih radnika, da bi se danas proizvodnja odvijala na 7000 m2, sa 93 zaposlenih koji rade u tri smene. Direktor Rade Berbakov ističe da turbulencije na tržištu koje se tiču auto-industrije nisu uticale na rad kompanije i da su realizovani svi predviđeni ugovori i poslovi.
„Tržište jeste nestabilno i ne možemo mnogo planirati unapred, ali se ne žalimo i ispoštovali smo sve predviđene isporuke. Iako smo deo lanca snabdevanja, u toku ove godine nismo imali problema i rezultati koje smo postigli u prvih šest meseci bolji su od očekivanih“ – ističe Berbakov i dodaje da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano.

„Izvozimo u Nemačku, Francusku, Češku, Italiju, Rumuniju, počeli smo da snabdevamo i novootvorenu kompaniju “Bojsen” u Subotici koja nam je potvrdila svoje planove, tako da možemo biti zadovoljni i poslovanjem i celokupnim privrednim ambijentom u Srbiji, preciznije u Zrenjaninu“ – kazao je direktor Berbakov.
Kompanija je prošle godine uložila 2,5 miliona evra u nabavku novih, automatizovanih mašina i robota, koje su postale potpuno operativne i rade u punom kapacitetu.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga