Gradonačelnik sa svojim saradnicima uručio novogodišnje paketiće učenicima Osnovne i srednje škole „9. maj“ – iduće godine novi objekat biće u funkciji

Podeli:

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Osnovnu i srednju školu „9. maj“ gde je sa svojim pomoćnicima Marijom Damjanović i Rajkom Kapelanom uručio novogodišnje paketiće učenicima te škole.

Gradonačelnik je istakao da su novogodišnji praznici prilika da se pokaže solidarnost, humanost i da se iskaže saosećanje prema onima kojima je to i najpotrebnije. 
– Osnovna i srednja škola „9. maj“ je jedna takva ustanova sa kojom imamo izuzetnu saradnju, kada je u pitanju ne samo obrazovanje, već i humanitarne i edukativne aktivnosti kada je reč o inkluziji mladih sa smetnjama u razvoju na teritoriji našeg grada – rekao je on.

Naveo je da će sledeće godine, zahvaljujući sredstvima pokrajinske Vlade, biti završen novi objekat škole, a da ukupna vrednost iznosi 35 miliona dinara.
– Biće to novi objekat, ali pre svega, omogućićemo bolje i kvalitetnije uslove i unapređen nivo rada u ovoj školi koja broji preko dve stotine korisnika. Oni su aktivni i kada su u pitanju manifestacije koje se održavaju u našem gradu, najpre su to Inkluzivne igre, obeležavanje Dana osoba sa Daunovim sindromom i Dana osoba sa autizmom, dakle, to su akcije sa kojima želimo da ukažemo na ovu populaciju koja je među nama, koja je uz nas, a takođe da umanjimo i rušimo predrasude u društvu kada su ove teme u pitanju – rekao je gradonačelnik Salapura.

Izrazio je i veliku zahvalnost rukovodstvu i svim zaposlenima u „9. maju“ i njima i učenicima čestitao novogodišnje praznike. 

 Direktorka škole Snežana Vukić ukazala je da Grad Zrenjanin veliku pažnju posvećuje učenicima te škole, ne samo ove, već dugi niz godina unazad i da bez te podrške, škola ne bi mogla dobro da funkcioniše. 
– Tradicionalno, za kraj godine svu tu pažnju kruniše ovim paketićima koje naša deca s nestrpljenjem iščekuju – rekla je ona i takođe navela da je pokrajinska Vlada izdvojila sredstva na inicijativu lokalne samouprave za završetak nove zgrade.
– Trenutno imamo 198 učenika u našoj školi, uslovi rada su otežani, a novi objekat će nam mnogo značiti jer će i nastava, kao i svi drugi uslovi biti poboljšani. Trenutno radimo u tri smene, tako da je to, posebno za našu decu sa smetnjama u razvoju, prilično teško. Imamo mnogo učenika koji dolaze iz naseljenih mesta, pa nastaje i problem s prevozom. Kada zgrada bude završena svi ti uslovi biće poboljšani – navela je Vukić.

Gradonačelnik je prilikom današnje posete školi „9. maj“ obišao i „Danetov lavirint“ u fiskulturnoj sali za šta je novac obezbedio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.   
– Za to smo dobili oko 750 hiljada dinara i nabavili smo lavirint koji omogućava deci, prvenstveno predškolcima koji imaju bilo kakvu smetnju u fizičkom razvoju, odnosno poteškoće u kretanju, fizičku aktivnost na zabavan način – pojasnila je direktorka Vukić.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga