Gradonačelnik posetio Čentu- Od projekata u oblasti unapređenja energetske efikasnosti do asfaltiranja ulica

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno sa pomoćnicom Snežanom Vučurević, posetio je danas Čentu i tom prilikom obišao radove na zameni stolarije u OŠ “Branko Radičević”, a potom i Ulicu Miloša Crnjanskog, u kojoj su završeni radovi na asfaltiranju.  

U okviru programa kompanije NIS – Zajednici zajedno, jedan od projekata na teritoriji Grada Zrenjanina za koji su izdvojena sredstva u 2021. godini realizuje se u Čenti. U vrednosti projekta od 2 miliona dinara, na zgradi osnovne škole vrši se zamena više od 160 prozora, svetlarnika i ulaznih vrata novim PVC profilima. Završetkom ovih radova očekuju se značajne uštede energenata, smanjiće se potrošnja mazuta u grejnoj sezoni i poboljšati energetska efikasnost školske zgrade. 

Direktor OŠ “Branko Radičević” Zlatko Bulić kaže da školu pohađa 216 učenika i oko 80 dece raspoređene u tri predškolske uzrasne grupe.

– Drago nam je što je grad Zrenjanin, uz podršku kompanije NIS, prepoznao značaj ulaganja u seoske škole i ovo je bitan momenat u radu ove škole. Zgrada je podignuta 1971. godine, od tada datira i stolarija, koja je zaista dotrajala i imali smo velikih problema s grejanjem škole. Verujem da će se boljitak osetiti već od ponedeljka, kada se deca budu vratila u školske klupe – istakao je direktor Bulić. 

Nakon posete školi, gradonačelnik je, zajedno s predstavnicima mesne zajednice “Čenta”, obišao i Ulicu Miloša Crnjanskog, u kojoj je ovih dana završeno asfaltiranje deonice u dužini od 500 metara. Ovim je jedna od najdužih ulica u selu, paralelna sa glavnom, dobila novu podlogu, uz bezbednije i kvalitetnije odvijanje saobraćaja. 

– S prvim lepim danima krenulo je asfaltiranje i u narednom periodu putari će biti sve primetniji i prisutniji na terenu. Svaki metar asfalta značajan je za sve stanovnike, konkretno ovde u Čenti završili smo radove u jednoj od najdužih ulica, na zadovoljstvo meštana koji kažu da su ovo dugo godina čekali i da će doprineti i bezbednijem odvijanju saobraćaja i kvalitetu života u ovom naseljenom mestu – rekao je još gradonačelnik Salapura. Predsednik Saveta MZ “Čenta” Spasoje Dobrilović zahvalio se gradonačelniku i Gradu Zrenjaninu na angažovanju da se završe radovi na asfaltiranju kompletne Ulice Miloša Crnjanskog. 

– Uz radove u školi, na zameni stolarije, nastavljamo i s uređenjem Dom kulture, takođe sredstvima gradskog budžeta i u skladu s mogućnostima ulažemo u selo. U planu je da uradimo još neku ulicu, još neku značajnu investiciju i verujem da ćemo, uz dobru saradnju s Gradom Zrenjaninom, uspeti to da ostvarimo – naglasio je on. 

U Čenti je prethodne godine uklonjena i jedna od najvećih divljih deponija na teritoriji Grada Zrenjanina, površine oko 20.000 kvadratnih metara, u okviru šire akcije koja je obuhvatala i sanaciju deponija u Botošu, Aradcu i Perlezu.  

 Sve navedeno ide u prilog nastojanjima Grada Zrenjanina da ulaže sredstva i za različite projekte u naseljenim mestima. Čenta je najudaljenije naselje od gradskog središta, ali to ne znači da se ne razmišlja o potrebama i željama njenih stanovnika, kojih u selu ima oko tri hiljade.   

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga