Grad Zrenjanin ustupio Policijskoj upravi Zrenjanin na korišćenje opremu za testiranje na narkotike

Podeli:

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas načelniku Policijske uprave Zrenjanin Slaviši Lakićeviću “Droga test 5000”, opremu za testiranje na narkotike, namenjenu kontroli učesnika u saobraćaju, a koju je Grad Zrenjanin obezbedio iz sredstava Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima grada Zrenjanina.   

 
 
 
Načelnik PU Zrenjanin Slaviša Lakićević rekao je da će “Droga test” biti korišćen u kontroli saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina i doprineti povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.
– Određeni broj učesnika u saobraćaju se nalazi pod uticajem opijata, tako da očekujemo da naše korišćenje “Droga testa” ima i preventivni značaj i da će se u narednom periodu smanjiti broj vozača koji će se usuditi da sednu za volan u takvom stanju. Ova donacija predstavlja nastavak dobre međusobne saradnje između Policijske i Gradske uprave, a očekujemo da ćemo u narednom periodu zajednički realizovati i projekat video-nadzora, kako monitoring, tako i detekciju saobraćajnih prekršaja, u cilju podizanja bezbednosti na još viši nivo i u korist svih građana – kazao je načelnik PU Zrenjanin Lakićević.   
 
 
 
– Grad Zrenjanin nastavlja s realizacijom akcija koji imaju za cilj povećanje nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i današnji radni sastanak s predstavnicima Policijske uprave i odeljenja Saobraćajne policije u našem gradu ide u prilog tome. Oprema koju smo predali na korišćenje Policijskoj upravi rezultat je naših zajedničkih projekata, a kroz angažovanje Saveta za bezbednost saobraćaja pokušaćemo i dalje da doprinosimo unapređenju bezbednosti i da sredstva prikupljena na takav način, od naplaćenih novčanih kazni za saobraćajne prekršaje, usmeravamo za nove projekte – istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.   

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga