Grad Zrenjanin među lokalnim samoupravama uvrštenim u Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“

Podeli:

Grad Zrenjanin uvršten je među 50 lokalnih samouprava u Srbiji koje su kroz Program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, dobile tzv. “paket podrške“. Zahvaljujući njemu, učinjen je veliki iskorak ka stvaranju službeničkog sistema koji će omogućiti profesionalno usavršavanje zaposlenih, kao i ocenjivanje njihovog rada. 
 
Kako navodi koordinatorka grupe za implementaciju Programa u Gradskoj upravi grada Zrenjanina i načelnica Odeljenja za ljudske resurse i pravne poslove Đina Darijević, na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Saveta Evrope, koji sprovodi Program, i kolegama iz drugih lokalnih samouprava, razgovaralo se o rezultatima primene i pozitivnim pomacima u funkcionisanju uprave. 
– Raduje nas što ćemo imati priliku da nastavimo da radimo na profesionalizaciji lokalne uprave, što je jedini ispravan način za uspostavljanje efikasne lokalne uprave koja radi u korist građana i privrede – istakla je Darijević. 
 
 
Program „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2“, vredan je 4 miliona evra i zajednički ga finansiraju Evropska unija i Savet Evrope a sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije i Stalnom konferencijom gradova i opština.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga