Grad Zrenjanin će obezbediti sredstva za dezinfekciju svih osnovnih i srednjih škola, vrtića i boravka

Podeli:

Još jedan sastanak povodom početka školske godine, a koji je organizovan u cilju obezbeđivanja uslova za što bezbedniji boravak dece i zaposlenih u školama, vrtićima i boravcima održan je danas u Velikoj sali Gradske kuće. S direktorima osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove, predstavnicima policije i Zavoda za javno zdravlje i danas su razgovarali doskorašnji zamenik gradonačelnika Saša Santovac i predsednik Skupštine Čedomir Janjić.

 
I ovaj sastanak održan je na inicijativu aktiva direktora osnovnih i srednjih škola. 
 
 

– Kako bismo obezbedili što bezbedniji boravak dece i zaposlenih u školama, ove nedelje održali smo dva sastanka. Dogovorili smo se da će od danas, i tokom vikenda, ekipe Javno – komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” obaviti dezinfekciju svih škola i vrtića. Obezbedićemo dovoljan broj maski kako bismo u prve dve nedelje imali jednokratne maske za sve zaposlene, kako u Predškolskoj ustanovi, tako i u školama, ali i za onu decu čiji roditelji nemaju mogućnosti za kupovinu maski – rekao je Saša Santovac je po završetku sastanka.
 
Naveo je i da će u srednjoj HPTŠ “Uroš Predić” biti šiven određen broj maski, naime, maske će izrađivati učenici te škole, a Grad Zrenjanin će ih kupiti i podeliti svim osnovnim i srednjim školama, kao i Predškolskoj ustanovi. 
 
– Dogovorili smo se danas da Grad Zrenjanin obezbedi sve što bude potrebno, a tiče se sredstava za dezinfekciju za naredni period- rekao je još Santovac.
 
 

 

 

 

 

 

 

Izvor:zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga