GNB „Žarko Zrenjanin“ dobitnik je Svedočanstva o dobroti Srpskog filantropskog foruma za realizaciju manifestacije „Pesnička štafeta“

Podeli:

Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ dobitnik je Svedočanstva o dobroti Srpskog filantropskog foruma za realizaciju manifestacije „Pesnička štafeta“. Priznanje, koje su u ime zrenjaninske biblioteke primile Maja Kačarić, rukovodilac Dečjeg odeljenja  i Jelena Đorđević Perc, urednica kulturnog programa, uručio je Veran Matić, izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma.

Na svečanoj ceremoniji koja je održana u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, na Nacionalni dan davanja, Srpski filantropski forum u saradnji sa Ministarstvom prosvete RS, dodelio je Svedočanstva o dobroti učenicima, školama, kao i istaknutim filantropima koji neguju i šire ideju dobrote.

Ovogodišnjim, 6. po redu Nacionalnim danom davanja, zvanično je počela „Godina dobrote“ u kojoj će biti prepoznata, istaknuta i pohvaljena izuzetna dela učenika i učenica koji su se pokazali i dokazali svojom posvećenošću negovanju drugarstva, tolerancije, brige o bližnjima i humanosti, a sve u cilju usmeravanja društva na pravi put nakon tragičnih događaja u maju 2023. godine.

Među laureatima Svedočanstva o dobroti, pored brojnih učenika i škola koje su se istakle svojim humanim delima, jesu i: Nina Ninković, devojčica koja je prodavala krofne kako bi prikupila sredstva za lečenje svog oca, košarkaš Nikola Mirotić za pomoć u lečenju dečaka, voditeljka Tamara Grujić, nastavnik Borko Petrović i književnik Ljubivoje Ršumović.

Pored istaknutih pojedinaca, priznanje je dodeljeno i Elixir Grupi za podršku akciji pomoći Turskoj i Siriji, kao i organizacijama ADRA i Svetionik.

Fotografija: Goran Srdanov

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga