FMP i Meridian za Mateju: “Panteri” igrali za komšiju, domaća kompanija donirala novčana sredstva za svako pogođeno slobodno bacanje

Podeli:

Košarkaška utakmica FMP Meridiana i Cibone bila je više od košarke!

Mnogo puta do sada uverili smo se da sport i humanost idu zajedno, a kada KK FMP Meridian i kompanija Meridian udruže snage – rezultati se uvek poklope.

Košarkaši FMP Meridiana ostvari su važnu i ubedljivu pobedu nad Cibonom (111:75) u 10. kolu ABA lige, a ovaj trijumf još je važniji jer je doprineo velikoj pomoći porodici Mišić iz Železnika.

Naime, kao što je ranije najavljeno, kompletan prihod od prodaje karata za utakmicu FMP Meridian – Cibona otišao je u humanitarne svrhe, odnosno u ruke Mateje Mišića, 11-ogodišnjeg dečaka iz Železnika, koji boluje od cerebralne paralize.

Ističemo da su i kutije za donacije bile postavljene na ulazima u dvoranu pa su i na taj način prikupljena dodatna sredstva.

Naravno, u akciju se uključila i kompanija Meridian, koja je svako pogođeno slobodno bacanje nagradila sa po 2.000 dinara, a pošto su igrači FMP-a i Cibone bili mirne ruke na liniji penala – prikupljeno je 102.000 dinara, koje takođe idu porodici Mišić.

Podsetimo, mesečne potrebe Mateje Mišića nadmašuju 250.000 dinara, što je značajno više od budžeta koji porodica može da obezbedi. Takođe, Mateji su potrebna i nova spoljna kolica čija je minimalna cena 600.000 dinara i to ako govorimo bez neophodne dodatne opreme. Mateja nije sam, ima pored sebe divne roditelje Bojana i Draganu, kao i brata i sestru Marka i Petru. Oni vode veliku, svakodnevnu borbu, a sada je bilo pravo vreme da stanemo uz njih i bar malo im olakšamo njihovu veliku borbu.

Upravo na tome veliku zahvalnost izrazila je Matejina mama, Dragana Mišić.

„Punih devet meseci je Mateja bio zdrava beba, sve dok se nije desila greška lekara, koja je rezultitrala cerebralnom paralizom. Na mesečnom nivou nam je potrebno između 250.000 i 300.000 dinara, dakle ne eura, nego dinara, za Matejine potrebe, koje podrazumevaju rad sa fizioterapeutima, logopedima, defektolozima. .. Znam da je jako teško prepoznati i naš problem u „moru“ sličnih, i zato veliko hvala FMP-u i kompaniji Meridian, kao i svim ljudima koji su prisustvovali utakmici i tako nam pomogli“, rekla je Dragana Mišić.

Istovremeno, važan apel uputio je i sportski direktor KK FMP Meridian, Aleksandar Zarić.

„Mateja je naš komšija, dete iz našeg kraja, kojem smo želeli da pomognemo i o vim putem bih se zahvalio i našem sponzoru Meridianu koji uvek podržava ovakve akcije, kao i svim ljudima koji su došli na ovu utakmicu i kupovinom karata pomogli Mateji. Takođe, želeo bih da ovim putem apelujem na sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu, da vidimo što više ovakvih akcija“, rekao je Zarić nakon utakmice.

Ispred kompanije Meridian govorila je Ana Nikolić.

„Kompanija Meridian je počastvovana što može da učestvuje u jednoj ovakvoj akciji, ovoga puta  je to bilo u saradnji sa FMP-om, za njihovog komšiju Mateju. Kada je reč o našoj kompaniji, naš doprinos je bio 2.000 dinara po pogođenom slobodnom bacanju, sakupili smo 102.000 dinara na ovom meču zahvaljujući momcima koji su 51 put bili precizni sa linije slobodnih bacanja. Ovim putem im čestitam na pobedi i na humanosti“, rekla je Ana Nikolić.

Ipak, iako je ova humanitarna akcija od velikog značaja za porodicu Mišić – još uvek nije kraj, a svoju solidarnost možete pokazati i vi slanjem SMS poruke sadržaja 27 na 3030.

FMP I MERIDIAN – HUMANOST NE ZNA ZA GRANICE

Saradnja KK FMP Meridian i kompanije Meridian svedoči brojnim uspesima na terenu, ali i van terena, s obzirom na to da su udružili snage i kada se radi o društvenoj odgovornosti.

Velika pobeda za Lanu i Lenku

Krajem prošle godine organizovana je humanitarna akcija za devojčice Lanu i Lenku, pa je utakmica između FMP Meridiana i Crvene zvezde proteka u znaku upravo njih dve. Podsetimo, celokupan prihod od ulaznica KK FMP Meridian preusmerio je porodicama Anđelković i Stefanović, što je bio značajan korak u lečenju dve istinske heroine kakve su Lana i Lenka. Takođe, Meridian je donirao 20.000 dinara za svaku pogođenu trojku na meču, a bilo ih je 13 i svaka je izazvala ovacije sa tribina.

Škola košarke iz Gračanice u poseti FMP-u

Prethodne sezone, u okviru 22. kola ABA lige, na meču između KK FMP Meridian i KK Cibona prisustvovalo je oko 30 mališana sa Kosova i Metohije.

Polaznicima škole košarke iz opštine Gračanica omogućeno je da provedu vikend u Beogradu, a da im poseta prestonici Srbije ostane dugo u pamćenju pobrinula se kompanija Meridian. Nedelja je otvorena u beogradskom Muzeju Iluzija, dok je njihova delagacija vreme provela u upoznavanju sa zaposlenima domaće kompanije i regionalnog lidera u industriji igara na sreću. Veče je bilo rezervisano za najzanimljiviji deo posete – poklone i košarkašku utakmicu. Igrači FMP Meridiana uručili su paketiće svojim novim navijačima, a neki od njih su upoznali i sportske heroje.

Roze oktobar – zato što vas volimo

Oktobar se, kao Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, obeležava širom sveta, kako bi se skrenula pažnja na visoku rasprostranjenost ovog oboljenja.

Cilj obeležavanja ovog datuma je podizanje svesti javnosti o značaju prevencije, pravovremenih pregleda i ranog otkrivanja problema, a akciji podrške u borbi protiv raka dojke priključili su se i košarkaški klub FMP Meridian i kompanija Meridian.

Kao društveno odgovorni klub i kompanija, FMP i Meridian priključili su se akciji, u želji da motivišu, da podignu svest javnosti o ovom problemu, kao i pruže podršku ženama koje se već bore sa kancerom dojke. Snažnom i jasnom porukom “Ovaj meč ti dobijaš”, FMP Meridian i kompanija Meridian udružili su snage i pružile podršku našim ženama, majkama, devojkama, sestrama, koleginicama…

Stop nasilju nad ženama

Nedavno odigrana košarkaška utakmica između FMP Meridiana i Igokee privukla je posebnu pažnju i pre početka i barem na kratko sport stavila na “pauzu”, kako bi se videla i čula važna poruka – STOP NASILJU NAD ŽENAMA. Nekolicina žena na košarkaškom terenu – nije slučajnost, ali jeste slika koja ostavlja bez daha i podseća na izuzetno važnu stvar, koja se tiče čitavog društva.  Naime, KK FMP Meridian, KK Igokea, kompanija Meridian i 50 žena udružili su snage, okupili se na jednom mestu i poslali poruku – vreme je da zaustavimo nasilje nad ženama. Verbalno, fizičko, emocionalno…

Nesvakidašnja slika koja dolazi iz Železnika podsetnik je da moramo biti solidarni, predusretljivi i puni podrške, jer nasilje je problem svih nas. FMP Meridian, Igokea i Meridian su je prihvatili i poslali jasnu poruku – pridruži se i ti. Prijavi nasilje.

KK FMP Meridian i kompanija Meridian nastaviće udruženim snagama da skreću pažnju javnosti na sve teme koje su od značaja za celokupnu javnost.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga