Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove”

Podeli:

U subotu, 12. avgusta u Amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina održaće se Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove”. Festival se organizuje u okviru gradske manifestacije “Dani piva” već 11 godina unazad. Svi poštovaoci i ljubitelji rokenrol zvuka, imaće priliku da pogledaju nastupe zrenjaninskih bendova Mist i Instant Karma, beogradskog sastava TBK i kruševačkog benda Keni nije Mrtav. Popularne svirke, navedenih autorskih bendova, počinju u 22 sata.

Ulaz je besplatan.

MIST – Progresivna rock grupa osnovana je 1997. godine, od starta se baziramo na autorskom radu.
Posle nekoliko gostovanja u emisiji Garaža na RTS-u i više uspešnih nastupa u Zrenjaninu, Zaječaru, Novom Sadu, Beogradu I okolini, u studiju smo se okupili 2000. godine I snimili prvi album pod nazivom “Mirror Reflection” , a naredne godine ga I objavili za beogradsku diskografku kuću ITMM Records. Ubrzo smo snimili spot “Circle Game” sa kojim smo gostovali na RTS-u, TV Metropolisu, SOS Kanalu,TV Santosu i KTVu, kao i na radio stanicama.
Ono što je karakteristično za naš bend je da nas ljubav prema muzici I potreba da se autorski izrazimo drže na okupu već više od 20 godina. Vremenom smo u repertoar uvrstili i nekoliko obrada pesama bendova koji su bili naši muzički uzori.  Ta muzika I druženje nam daju optimizam I inspirišu nas da radimo i stvaramo i dalje.
Trenutna postavka benda je:
Tamara Vlaisavljević – Vokal
Slobodan Popović Boban –  Solo gitara
Danilo Vlaisavljević Čoda – Ritam gitara
Željko Ćurčić – Bas gitara
Vukašin Stević – Bubanj

TBK je autorski rokenrol sastav iz Beograda koji trenutno živi i stvara u Vojvodini, tačnije u jednom malom gradu na obali Begeja gde pronalaze mir i blagostanje da konačno završe album koji je već najavljen nekolicinom video ostvarenja. Okupljeni oko iste ideje, a toliko različiti u svemu: Srdjan, Aleksandar, Nikita i Mare spajaju nespojivo i razdvajaju spojeno.

Instant Karma rock i “rhythm ‘n’ blues” grupa iz Zrenjanina. Osnovana sredinom osamdesetih kao srednjoškolski bend po ideji Saša Koso i Aleksandra Jankovića.
Krajem 1990. izlazi prvi album “Deset Godina Pre” koji dobija odlične kritike a Instant Karma postaje klupska atrakcija.
1994. izlazi album “Kako Ubiti Oktopoda” koji kritika izdvaja kao jedan od najboljih živih albuma na ovim prostorima.
Sredinom ’90. Instant Karma menja zvuk I kreće sa eksperimentisanjem.
Posle albuma “Dan za Danom” iz 1995. i “Blum ” iz 1998. januara 2001, izlazi album “Metamorfoza” koji biva proglašen za njihov najbolji album do tada.
Nažalost posle smrti bubnjara Branislav Mazalice 2005. bend se raspušta, da bi se vratio 2007g velikim nastupom na “Exitu”.
Poslednji album Instant Karme izašao je 2020. pod nazivom “Buda Sa Krova”;  dobio je odlične kritike ne samo u Srbiji nego u celom regionu.
2021. u bend dolazi Dalibor Kurjak Instant Karma iste godine nastupa na “Exitu “
Tako se nastavlja priča o bendu koji veruje u svoju Karmu..

Keni nije mrtav je moćni gitarski trio koji vešto kombinuje moderne elemente muzike sa gitarskim zvukom. Na jesen početkom novembra izlazi “Ajmo da plešemo”, debitantski album benda, nakon čeka je već 23. Decembra usledio i rasprodat koncert u sali Amerikana, beogradskog Doma omladine.
Pre izlaska debi albuma, Keni je krenuo u “never-ending tour”, svirajući preko 50 koncerata u sezoni. Bend je stekao reputaciju kao jedan od najboljih indierock, indiepunk live izvođača, sa jako dimamičnim i zanimljivim, ali isto tako kvalitetnim živim nastupima.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga