DRUGI UPISNI ROK U VISOKOJ ŠKOLI STRUKOVNIH STUDIJA ZA OBRAZOVANjE VASPITAČA U KIKINDI ZA ŠKOLSKU 2014/2015. GODINU

Podeli:

U Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi, nakon prvog upisnog roka, ostalo je slobodnih mesta na četiri studijska programa: Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta, Strukovni vaspitač za tradicionalne igre, Strukovni vaspitač dece u jaslicama, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, Strukovni pedagoški asistent. Na budžetu je ostalo 10 slobodnih mesta, odnosno 9 mesta na smeru Strukovni vaspitač dece predškolskog uzrasta i 1 mesto na smeru Strukovni pedagoški asistent, dok je 96 mesta ostalo za samofinansirajuće studente i to na svim smerovima, rekla je dr Tamara Grujić, direktorka ove visokoškolske ustanove.

Cvix-5142
Tamara Grujić-direktor

Predaja dokumenata za drugi upisni rok je 1. i 2. septembra 2014. godine od 8.00 do 14.00. Prijemni ispit je 5. septembra u 11.00, objavljivanje rang-liste je 6. septembra, a upis primljenih kandidata je 9. i 10. septembra. Prijemni ispit sastoji se iz provere sklonosti i sposobnosti (govornih, muzičkih i fizičkih) i testa opšte informisanosti. 
Studenti koji dolaze iz drugih sredina mogu da koriste usluge smeštaja i ishrane u Domu učenika u Kikindi. 

Do 1. oktobra biće otvoren konkurs za specijalističke strukovne studije drugog stepena (60 ESPB) i doškolovanje za studente koji su završili dvogodišnju višu školu pedagoškog i medicinskog smera. 

Školarina za samofinansirajuće studente na osnovnim studijama i za studente koji se opredele za doškolovanje iznosi 48.000 dinara, a za specijalističke studije školarina je 80.000 dinara. 
Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi ove godine obeležava 60 godina rada i nastoji da uz stalno inoviranje studijskih sadržaja, primenu savremenih metoda i tehnika edukacije i kroz pedagoški i istraživački rad, obrazuje mlade i kompetentne stručnjake u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga