Drugi požar za četiri godine na istoj lokaciji

Podeli:

Sinoć je u nakon 22 časa izbio požar u Prištinskoj ulici u zrenjaninskom naselju Duvanika. Brzom intervencijom vatrogasnih ekipa sprečeno je širenje vatre na okolne objekte.

Kako saznajemo, ovaj isti objekat goreo je pre 4 godine, a uzrok je najverovatnije bio isti oba puta. Vlasnik objekta J.T. je neodgovornim ponašanjem, odnosno, gomilanjem otpada u dvorištu svoje kuće doveo u opasnost sebe i svoje komšije.

Deponija u dvorištu J.T. vidljiva i na Google mapama

Stanovnici Prištinske ulice ističu da vlasnik objekta , J.T, nije u stanju da se stara o sebi samostalno i da su oni više puta problem prijavljivali nadležnim institucijama, ali da konkretnog odgovora ni rešenja do sada nije bilo.

Prilikom gašenja požara pre 4 godine, na istoj lokaciji, uništen je i fudbalski teren, s obzirom da je deo otpada ,koji je goreo, odlagan na travnatu površinu kako bi se vatra što pre ugasila. Revitalizacija fudbalskog terena trajala je gotovo tri godine, a u istu su novčana sredstva uglavnom ulagali stanovnici Prištinske i Kikindse ulice. U požaru koji se dogodio sinoć nisu oštećeni okolni objekti, ali je na mestu požara pričinjena potpuna materijalna šteta.

Dežurne vatrogasne ekipe su na terenu i aktivno rade na sprečavanju ponovnog izbijanja požara.

Iz zrenjaninskog Centra za socijalni rad rekli su da je u ovakim slučajevima potrebno prijaviti slučaj nadležnom centru koji će dalje postupati i ,ukoliko je potrebno, izvršiti dalje zbrinjavanje lica.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga