Doktorka koja je javno pozivala na odbijanje vakcinisanja dece osuđena u Zrenjaninu

Podeli:

Vođa antivakcinaškog pokreta u Srbiji dr Jovana Stojković, osuđena je 24. decembra u Osnovnom sudu u Zrenjaninu na kaznu od 75.000 dinara, jer je vređala lekara Tomislava Stevanovića koji je pokrenuo peticiju protiv šarlatanstva u medicini.

Po najavi njenog muža Vladimira Stojkovića, Jovana ne namerava da plati kaznu, nego će da je odsluži u zatvoru „zbog ideala“, kako je napisao na Tviteru. Tako bi Stojković u zatvoru trebalo da provede više od dva meseca. Stevanović, koji je zajedno sa kolegama, te 270 roditelja podneo krivičnu prijavu protiv 43 osobe zbog širenja straha i panike od vakcine i pojave epidemije morbila, kaže da nije mogao da pređe preko uvreda izrečenim na njegov račun.

– Bilo je ročiste, ona se pojavila tek sada treći put, ranija dva je izbegavala. U maju mesecu u emisiji „Balkan info“ izjavila je da sam glup, nenormalan i da imam psihijatrijsku dijagnozu, preko čega nisam mogao da pređem i tužio sam je. Izneli smo dokaze, sudija se vratio posle 10 minuta i osudio ju zbog vređanja. Kazna je novčana i iznosi 75.000 dinara. Ona ima pravo žalbe na Višem sudu u Zrenjaninu – rekao je Stevanović za „Blic“.

Kako dodaje, Jovanu Stojković čeka još i ranije pomenuti postupak na sudu koji je pokrenuo u borbi protiv šarlatana u medicini, kao i postupak pred Sudom časti Lekarske komore Srbije.

– Jovana Stojković osuđena je zbog borbe protiv farmakolobista i verbalnog delikta’. Ona neće platiti kaznu i odlazi u zatvor da pokaže u kakvoj državi živimo i kakvu represiju prolazimo. Ponosan na svoju suprugu – napisao je na Tviteru suprug Vladimir Stojković.

Jovana Stojković je predsednica Udruženja građana za neobaveznu vakcinaciju „NoVa“ poznata je po svojim opasnim izjavama i prednjačenju u neverovatnim konstrukcijama koje opravdavaju nevakcinisanje dece. U javnosti se pojavila prvo kao članica Dveri, a sada ima svoj pokret „Živim za Srbiju“. Površno i manupulativno često napada i ljudska prava i gej pokret govoreći da je u Srbiji trenutno gore nego „pod Turcima“.

 Okupacija naše države dostiže neslućene razmere! Pored državne otimačine i rasprodaje, bezalternativnog srljanja u ambis zvani Evropska unija, kolonijalna uprava i agenti multinacionalnih korporacija u belom vrše nedopustivu uzurpaciju roditeljskih prava u Srbiji! Preko svojih medijskih kerbera svakodnevno se vrši ponižavanje roditelja koji odbijaju vakcinaciju svoje dece uz zulumćarske pretnje oduzimanjem dece – izjavila je ona.

Dodala je i da „slepo verovanje preporukama Svetske zdravstvene organizacije čije kampanje vakcinacije finansira Bil Gejts jednako je racionalno kao i verovanje prve pratilje na izboru za mis da Ujedinjene nacije čuvaju mir u svetu“.

Čak 12 lekara ranije je protiv nje podnelo krivičnu prijavu zbog širenja straha i panike od vakcine. Obratili su se i sudu časti Lekarske komore sa zahtevom da joj oduzmu licencu, jer sa takvim stavovima ne zaslužuje da nosi titulu psihijatra. Njen govor održan na pre par meseci na skupu u Crnoj Gori skinut je sa sajta Jutjub zbog širenja mržnje.

– Sodomizacija i obeščašćavanje društva, predstavljaju opasnost za tradicionalnu i pravoslavnu porodicu. Tu spadaju i legalizacija istopolnih brakova kao i prisilna vakcinacija koja, pored poništavanja osnovnih ustavnih prava, otvara i mogućnost novog „danka u krvi“, tj. oduzimanja dece od bioloških roditelja i njihovog usvajanja od strane homoseksualnih partnera – rekla je tada Stojković.

Prema njenim rečima, posebnu pažnju zaslužuje i novi Zakon o podrazumevanom doniranju organa i proizvoljna definicija „moždane smrti“ kao kraju ljudskog života, kao i nacrt zakona o eutanaziji koji otvaraju novu „industriju smrti, ubistava i samoubistava koji će biti podržani od strane struke i sprovedeni u zakone, izjavila je svojevremeno.

U konstrukcijama ide toliko daleko da je izjavila kako se u skraćenici LGBT – lezbejke, gej, biseksualne i transrodne osobe, u inostranstvu dodaje još jedno slovo za pedofile, što je potpuna laž.

– Imate LGBTP, a P su pedofili. Ako mi znamo da oni proizilaze iz iste dijagnostičke kategorije seksualnih inverzija, a homoseksualci su izašli i predstavljaju se za normalne, ko vam kaže da za koju godinu i pedofilija neće biti normalna – rekla je ona.

Autor:(Telegraf.rs/Blic)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga