Dođite u Fušan na stogodišnjicu Sajma! Ceremonija otvaranja Festivala seoske kulture i turizma u Šandongu tokom kineske Nove godine je održana je na Sajmu u Fušanu

Podeli:

Tamo gde je vatromet, osećaj dolaska kineske Nove godine je sve jači. 19. januara (devetog dana dvanaestog lunarnog meseca) u osam sati ujutru održana je ceremonija otvaranja Festivala seoskog turizma u Šandongu 2024. Festival seoske kulture u okrugu Fušan grada Jentaja je ove godine imao temu „Požurite na Sajam na Žutoj reci i iskusite novogodišnju atmosferu Fušana“ i zvanično je održan na Sajmu u Fušanu, koji ima istoriju dugu skoro 600 godina.

„Drevni grad se prenosi hiljadama godina, a kost proročišta počinje istoriju…“ Ceremonija otvaranja počela je ženskim solom „Pesma Fušana“. Izvedene su pekinška opera, solo saksofona, modne revije i drugi uzbudljivi programi koji su osvojili aplauze publike.

Pored izvođenja predstavnika kulture, na svečanom otvaranju uređeni su i izložbeni prostori za posebne poljoprivredne i prateće proizvode, proizvode nematerijalnog kulturnog nasleđa, promociju kulturnih i sportskih projekata i usluge „tri seoske sredine”. Više od dvadeset posebnih štandova privuklo je veliki broj posetilaca. Na događaju su majstori iz Udruženja kaligrafa mastilom napisali na hiljade znakova „fú“ (福, sreća) i podelili ih gostima; medicinski, vatrogasni i poreski stručnjaci pružili su posetiocima besplatne zdravstvene usluge i podelili znanje i iskustvo o bezbednosti i nauci što je izazvalo oduševljenje i pohvale gostiju.

Sajam u Fušanu, centar otvaranja festivala, je najstariji sajam u Jentaju. Ima istoriju od skoro 600 godina i doživeo je dve carske dinastije (Ming (1368-1644) i Ćing (1644-1911)), Republiku Kinu (1912-1949) i Narodnu republiku Kinu kao i preseljenje 2009. godine, pri čemu su sačuvane sve jedinstvene tradicionalne kulturne osobenosti.

Uzimajući Sajam na Žutoj reci kao glavni metod organizacije događaja, okrug Fušan planira da organizuje kulturne priredbe „Doček Nove godine u bašti Muzeja kulture“, a održane su i trideset dve kulturne aktivnosti sa bogatim sadržajem i u različitim formatima, kao što su „Led i sneg“,  “Karneval“ i drugi, nastojeći da se stvori praznična atmosfera za dolazeću kinesku Novu godinu.

(dopisnici: Čen Đing i Jang Ćian)

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga