Juče u popodnevnim časovima JKP „Gradska toplana“ je tokom izvođenja svojih radova teško oštetila cev vodovodne mreže u Pere Dobrinovića, zbog čega su pomenuta i okolne ulice i dalje bez vode. Da bi „Vodovod“ zamenio deo cevi neophodno je da „Toplana“ završi započete radove koji i dalje traju.

Juče u popodnevnim časovima JKP „Gradska toplana“ je tokom izvođenja svojih radova teško oštetila cev vodovodne mreže u Pere Dobrinovića, zbog čega je došlo do prekida vodosnabdevanja u pomenutoj i okolnim ulicama koje su i dalje bez vode.

Nakon što je „Toplana“ izvršili iskop zemlje oko mesta kvara i na taj način, u kasnim večernjim časovima, omogućila pristup ekipama JKP „Vodovoda i kanalizacije“ istom, utvrđeno je da je u pitanju veliko oštećenje na vodovodnoj cevi, da je ista presečena na tri mesta, da je u potpunosti neupotrebljiva, i da je iz tog razloga neophodna zamena dela cevi u dužini od 10 metara.

Rad na toplovodu, nakon čega može da počne JKP „Vodovod i kanalizacija“ da sanira kvar.

Napominjemo da je za otpočinjanje radova „Vodovoda“ na zameni dela cevi neophodno da „Toplana“ završi započete radove koji se izvode na samom mestu kvara, ističu u „Vodovodu“.

Prema sinoćnim informacijama „Toplana“ je trebalo da danas u jutarnjim časovima završi pomenute radove, ali isti još uvek traju i prema poslednjim informacijama biće završeni u ranim večernjim časovima.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin je izvršila sve neophodne pripreme za izvođenje radova na zameni dela cevi vodovodne mreže i isti će započeti onog momenta kada od „Toplane“ dobijemo potvrdu da su završili svoje radove, a sa ciljem da se što pre omogući normalizacija vodosnabdevanja.

Procene su da će radovi na zameni dela cevi, ukoliko ne dođe do neplaniranih situacija, trajati 3 sata od momenta njihovog započinjanja, a ubrzo po završetku radova doći će do stabilizacije vodosnabdevanja u Pere Dobrinovića i okolnim ulicama.