Dani porodice u Perlezu

Podeli:

Grad Zrenjanin biti domaćin prve i najveće manifestacije u Srbiji „Dani porodice“, koja za svoj cilj ima promociju porodice, zajednice i zdravih stilova života.

Godišnje Srbiju napusti preko 90 hiljada ljudi. 50 hiljada više umre nego što se rodi i još 40 hiljada napusti zemlju u potrazi za boljim životom. Ideja Dana porodice je buđenje svesti da je svaka rođena beba, pobeda za naciju, svaka majka je ponos nacije i da je svaki mlad čovek koji ostane u svojoj sredini da radi i stvara porodicu, heroj nacije. U planu je i prikazivanje kratkog filma koji se snima o Danima porodice u svim lokalnim samoupravama u zemlji. Srbija je zemlja koja u budućnosti želi ozbiljno da se posveti rešavanju demografske krize i zaštiti porodičnih vrednosti.

Manifestacija “Dani porodice” se održava 12. -14. avgusta u organizaciji UG „Porodična Srbija“, Ministarstva za brigu o porodici, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju, Pokrajinskog sekretarijata za turizam i privredu i Grada Zrenjanina.

Foto: Pixabay.com

Grad Zrenjanin uradio je čitavu infrastrukturu uz reku Begej u Perlezu, gde će se manifestacija i održati.
Urađena je staza od 655 metara, postavljene klupe, mini plato i prilaz keju.

Za učešće u manifestaciji, gde će prezentovati mere pronatalitetne politike, prijavilo se za sada 20 lokalnih samouprava iz cele Srbije.

Predviđeno je otvoranje šetališta tj. nekadašnjeg porodičnog korzoa, park porodice, a u planu je i izrada bungalova za porodice, kao i edukativni centar na otvorenom za mlade bračne parove i škola roditeljstva.
Takođe se planira i izrada statue posvećene majkama.

Tokom Dana porodice paralelno će se održavati više aktivnosti i promocija.
Učestvovaće mladi izviđači, defile dečijih kolica, pozorišna predstava, dečija pijaca, KUD 65+, škole roditeljstva, takmičenje porodica u kuvanju…

U saradnji sa Crvenim krstom deliće se paketi najugroženijim porodicama…
Svi događaji će se dešavati uz reku Begej. Posebna je čast što je manifestacija dobila znak “ Najbolje iz Vojvodine“.

Svečano otvaranje je u četvrtak, 12. avgusta 2021. godine u 17 časova na šetalištu pored Begeja u Perlezu.
Manifestaciju će otvoriti ministar za brigu o porodici u Vladi RS, Radomir Dmitrović.
12. i 13. avgusta autobusi iz grada Zrenjaninaće ka Perlezu voziti putnike besplatno!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga