Danas štrajk upozorenja u poštama Zemun i Zrenjanin, u četvrtak obustava rada

Podeli:

Danas je grupa nezadovoljnih radnika sa teritorije Pošte Srbije, u radnim jedinicama Zemun i Zrenjanin, održala jednočasovni protest upozorenja od 7,30 do 8,30.

A zahtevi, zbog kojih se preti potpunom obustavom rada, su povećanje zarade za sve zaposlene za najmanje 17 odsto, počev od februarske plate i hitna isplata solidarne pomoći predviđene aneksiranim kolektivnim ugovorom iz 2019. godine.

Traži se isplata zarade iz viška dobiti za prošlu godinu, koja je iznosila četiri milijarde dinara, najkasnije do 20. marta tekuće godine.

„Nije to ništa novo da svake godine moramo protestom da teramo menadžemnt da isplati ono što smo kao firma zaradili. To je svakako predviđeno da nam isplate kolektivnim ugovorom ali se svake godine natežemo. Mi od 2017. godine svaki put pravimo protest da bi dobili isplatu zarade iz dobiti“, objašnjava Stefan Mitrović iz RJ Zemun.

Kaže da je danas održan protest upozorenja na nivou radnih jedinica, a da od sutra kreću sa radikalnijim potezima.

„Sutra smo u 7,30 na protestu ispred glavne pošte u Takovskoj, tu nam je sedište preduzeća, pozvani su svi radnici. Sledeći korak nam je obustava rada u četvrtak, 24. februara. Svi naši zahtevi su finansijske i socijalne prirode, odnosno problemi koji se tiču radno-pravnog statusa zaposlenih“, kaže Stefan Mitrović iz RJ Pošta Zemun.

Zahtev radnika pošte je i momentalna transformacija ugovora, da se privremeno-povremeni poslovi prevedu na određeno vreme a ugovori na određeno vreme prevedu na neodređeno vreme.

Izvor: danas.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga