Dan Sektora za vanredne situacije MUP Srbije i krsna slava svih vatrogasno-spasilačkih jedinica sektora obeleženi i u Zrenjaninu

Podeli:

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije obeležava danas svoj dan, a sve vatrogasno-spasilačke jedinice sektora i svoju krsnu slavu – Neopalimu ili nesagorivu kupinu (hrišćanska relikvija starozavetne tradicije, koja se čuva u istoimenoj crkvi u sklopu Manastira Svete Katarine na Sinaju). Obeležavanju slave priključili su se i Odeljenje za vanredne situacije i Vatrogasno-spasilačka jedinica Zrenjanin, koji su na Trgu slobode organizovali taktičko-tehnički zbor i prikaz opreme i tehnike, uz razgovor sa posetiocima i podelu edukativnog materijala u vezi sa vanrednim situacijama.


TT zboru su prisustvovali i gradonačelnik Zrenjanin Simo Salapura, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević, zamenik Saša Santovac i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić. Domaćini skupa bili su načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zrenjaninu Goran Marjanović i komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin, potpukovnik vatrogasac Branislav Milosavljević.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga