Ekološka akcija „Mlekoprodukta“- Biciklom i pešačenjem do čiste planete

Podeli:

U nedelji od 16. do 22. septembra održava se ekološka akcija koja ohrabruje zaposlene u zrenjaninskom Mlekoproduktu da koriste alternativne vidove prevoza

Vožnja biciklom, pešačenje, zajednički prevoz automobilom sa kolegama, javni prevoz…Svi ovi vidovi prevoza su, kada je u pitanju ekologija, moćna alternativa prevozu ličnim automobilima. Kako bi se promovisalo korišćenje alternativnih, ekološki čistih vidova prevoza, u nedelji od 16. do 22. septembra u kompaniji Mlekoprodukt, sprovodi se akcija Održivog prevoza zaposlenih.

Cilj akcije jeste podsticanje razmišljanja o održivom prevozu, koji je jedan od stubova brige o životnoj sredini. Zaposleni su ohrabreni da, uz poštovanje svih epidemioloških mera, barem tokom ove nedelje pređu na alternative prevozu ličnim automobilima i da se provozaju biciklom, voze zajedno sa kolegama u jednom automobilu ili dopešače do posla. Računaju se svi vidovi prevoza koji doprinose očuvanju životne sredine, a učešće u akciji je u potpunosti dobrovoljno.

Glavni parametar uspeha akcije je broj ušteđenih kilometara  koje bi učesnici prešli u svojim automobilima da nisu odlučili da tokom trajanja akcije koriste ekološki čistije vidove prevoza. Učesnici samostalno prijavljuju svoje rezultate, kao i prošle godine kada je dvadeset filijala grupe Savencia prijavilo uštedu od 35.597 kilometara, nakon čega je odlučeno da se akcija proširi na celu grupu Savencia.

Ova lepa ekološka akcija održava se i promoviše pod heštegom #MobilityChallenge #NedeljaMobilnosti i pod sloganom Krećite se održivo, i ostanite zdravi!

U kompaniji Mlekoprodukt ističu da im je želja da svojim primerom podstaknu i ostale sugrađaneda se okrenu ekološki prihvatljivim vidovima prevoza i tako daju snažan doprinos u borbi za očuvanje naše planete.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga