Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu – Praznik grada Zrenjanina, večeras koncert ansambla “Stanislav Binički“

Podeli:

U Zrenjaninu se obeležava Dan oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu, Praznik grada Zrenjanina. Sto prva godišnjica od oslobođenja, 17. novembra 1918. godine, obeležava se polaganjem venaca na spomen-obeležja posvećena ličnostima i događajima iz Prvog svetskog rata i odavanjem počasti herojima i oslobodiocima grada, prigodnom izložbom u Narodnom muzeju,  svečanom akademijom i koncertom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”, večeras u 19 časova u Kulturnom centru Zrenjanina. 

Grad Zrenjanin poziva svoje sugrađane da dođu večeras u Kulturni centar Zrenjanina u 19 časova, kako bi prisustvovali vrhunskom umetničkom doživljaju – koncertu orkestra i hora ansambla “Stanislav Binički” iz Beograda, sa solistkinjom Milicom Dosković, članicom Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, inače našom sugrađankom.

 Gradonačelnik Čedomir Janjić ukazao je na značaj obeležavanja ovog datuma, kao jednog od najznačajnijih u istoriji grada i istakao da Zrenjanin danas investicijama i privrednim razvojem najbolje čuva uspomenu na svoje oslobodioce i heroje iz Prvog svetskog rata.

– Srpska vojska je na današnji dan, pre sto jedne godine, mirno ušla u naš grad, vlast je tada predata bez ijedne žrtve i mi smo veoma ponosni kako su naši preci to izveli i ostvarili viševekovne želje našeg naroda da živi u zajedničkoj državi sa Maticom Srbijom. Sećamo se danas naših slavnih predaka, polažemo vence na spomen-obeležja, a večeras ćemo se okupiti i na svečanoj akademiji, na koncertu ansambla “Stanislav Binički” i naše solistkinje, gospođe Dosković, u Kulturnom centru Zrenjanina – rekao je gradonačelnik i osvrnuo se na aktuelni trenutak grada Zrenjanina. 

 – Svakog dana trudimo se da Zrenjanin bude što bolje mesto za život i mnoge investicije se ovde realizuju, očekujemo izgradnju autoputeva od Beograda i Novog Sada do Zrenjanina, grade se stanovi u gradu, krenuli smo s čišćenjem Begeja, posle 27 godina gradimo novi most na Begeju, završavamo obilaznicu oko grada i mislim da smo na dobrom putu – poručio je danas gradonačelnik Janjić.

Izvor, foto: zrenjanin.rs

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga