Čigako Bulsi šampioni Junior NBA lige Srbije 2024!

Podeli:

Čikago Bulsi, odnosno đaci Osnovne škole „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina, novi su šampioni Junior NBA lige Srbije 2024! Oni su u velikom finalu u dvorani „Radivoj Korać“, u predivnom košarkaškom ambijentu, savladali ekipu Boston Seltiksa (OŠ „20. Oktobar“ iz Beograda) rezultatom 60:38.

Velikom finalu su prisustvovali generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić.

U izuzetno neizvesnom meču za treće mesto, Šarlot Hornetsi (OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda) su savladali Oklahoma Siti Tandere (OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša) sa 34:32 i osvojili bronzane medalje.

Pre toga, Boston je u polufinalu pobedio Oklahoma Siti (OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša) – 24:18, a Čikago je bio bolji od Šarlota (OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda) – 53:42.

KOMPLETNU FOTO GALERIJU SA FINALNOG DANA MOŽETE VIDETI OVDE

https://disk.yandex.com/d/Y9Z6BNpT7Onvbg

Lav Obradović iz Šarlota (OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda) najviše je pokazao u takmičenju u veštinama među dečacima.

Jelena Milošević iz Čikaga (OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina) bila je najveštija devojčica na poligonu.

Aleksa Dodoš, član Orlanda (OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Beograda), je bio najbolji šuter.

Igrači koji su se posebno istakli tokom ove sezone, a posebno u plej-ofu i na finalnom danu, zaslužili su mesto u najboljoj petorci lige, a to su Lav Obradović iz Šarlota (OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Beograda), Nikola Apro iz Čikaga (OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina), Uroš Jakšić iz Čikaga (OŠ „Dositej Obradović“ iz Zrenjanina) , Sergej Pilipović iz Bostona (OŠ „20. Oktobar“ iz Beograda) i Lazar Stošić iz Oklahome (OŠ „Bubanjski heroji“ iz Niša.

Najbolji strelac finala je Uroš Jakšić iz Čikaga.

MVP igrač finala je Nikola Apro iz Čikaga.

Nagradu za trenera godine dobila je Dragana Stankov koja je vodila Čikago do naslova šampiona.

Završnica takmičenja pod okriljem KSS i evropskog ogranka NBA još jednom je pokazala da je organizacija ove lige pun pogodak.

DODELA NAGRADA

Pehare za drugo, treće i četvrto mesto, kao i medalje za drugo i treće mesto, uručili su generalni sekretar KSS Zlatko Bolić i potpredsednik KSS za mušku košarku Milenko Tepić, koji su ekipi Čikaga uručili i šampionski pehar i šampionsko prstenje.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga