Čep za hendikep: Optužbe za nenamensko trošenje novca?!

Podeli:

Važnu akciju – Čep za hendikep, pokrenulo je Udruženje paraplegičara Banata 2012. godine. Puno vremena je prošlo do kupovine prvih invalidskih kolica. Društvo je ubrzo prihvatilo akciju, uključili su se pojedinci, firme i kompanije.

U maju 2018. godine, udruženje koje je pokrenulo akciju – moralo je da se ogradi od iste.

„Ta akcija više ne postoji – ona je pretvorena u lično udruženje od strane pojedinaca, iz ličnog interesa“ – navodi za RTV Santos, Goran Perlić iz Udruženja paraplegičara Banata.

Nenad Krbavac navodi sledeće: „U jednom trenutku, osoba koja je imala glavnu ulogu u sakupljanju čepova, koja je bila plaćena za taj rad i koja je bila glavna kontakt-osoba, napravila je udruženje, nazvala ga po akciji i počela da preuzima sve čepove. Čepovi su odjedanput prestali da pristižu u udruženje“.

Kako tvrde iz Udruženja paraplegičara Banata, dobijaju pretnje da će biti tuženi ukoliko budu nastavili sa akcijom koju su sprovodili, jer je u međuvremenu, ona zaštićena od udruženja Čep za hendikep.

Ozbiljne optužbe postoje sa obe strane – ova dva udruženja u vezi sa nenamenskim korišćenjem novca. Jedna uspešna i ozbiljna akcija, služi za kupovinu inalidskih kolica. Da li se i kome dodeljuju i da li postoje malverzacije, to treba da utvrde nadležni organi.

 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga