Čep za hendikep: Optužbe za nenamensko trošenje novca?!

Važnu akciju – Čep za hendikep, pokrenulo je Udruženje paraplegičara Banata 2012. godine. Puno vremena je prošlo do kupovine prvih invalidskih kolica. Društvo je ubrzo prihvatilo akciju, uključili su se pojedinci, firme i kompanije.

U maju 2018. godine, udruženje koje je pokrenulo akciju – moralo je da se ogradi od iste.

“Ta akcija više ne postoji – ona je pretvorena u lično udruženje od strane pojedinaca, iz ličnog interesa” – navodi za RTV Santos, Goran Perlić iz Udruženja paraplegičara Banata.

Nenad Krbavac navodi sledeće: “U jednom trenutku, osoba koja je imala glavnu ulogu u sakupljanju čepova, koja je bila plaćena za taj rad i koja je bila glavna kontakt-osoba, napravila je udruženje, nazvala ga po akciji i počela da preuzima sve čepove. Čepovi su odjedanput prestali da pristižu u udruženje”.

Kako tvrde iz Udruženja paraplegičara Banata, dobijaju pretnje da će biti tuženi ukoliko budu nastavili sa akcijom koju su sprovodili, jer je u međuvremenu, ona zaštićena od udruženja Čep za hendikep.

Ozbiljne optužbe postoje sa obe strane – ova dva udruženja u vezi sa nenamenskim korišćenjem novca. Jedna uspešna i ozbiljna akcija, služi za kupovinu inalidskih kolica. Da li se i kome dodeljuju i da li postoje malverzacije, to treba da utvrde nadležni organi.

 

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

  1. Kakav smo mi to narod,kad ne mozemo bez mutnih radnji?Ima i dobrih ljudi,ali i mnogo ovakvih,koji ne prezaju ni od cega,ne bi li imali licnu korist.Koliko nisko treba da padne covek,da bi ukrao od nekog kome je ovaj vid pomoci preko potreban?Objavite na koju adresu mozemo da saljemo cepove,tako da ne budu zloupotrebljeni.Hvala

    1. Ja čoveka poznajem lično i znam da je stvorio akciju još kada nisu ovi iz udruženja ni znali za nju, a kasnije ih jedva ubedio da je podrže. Imali su prilike da je sprovode i upravljaju, ali su hteli sve za sebe i nisu hteli ni prstom da mrdnu, a kada legne novac onda su ih trošili na sve samo ne na ono za šta postoji akcija. Zoran je neko čija kičma može da se pohvali sa imenima svih koji ga sada pljuju. Neka svaki papir stave na uvid i dokažu, a ja u prilogu nisam ni reč pročitala o tome šta je Zoran odgovorio – ČISTA POLITIKA. Eto toliko od mene, a svako neka nosi svoj krst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.