Čak osam saobraćajnih nezgoda u toku vikenda

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, od toga, pet nezgode sa nastradalim licima i tri nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je smrtno stradalo, jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 510.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – dve, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – jedna, neusutpanja prvenstva prolaza – dve i nepropisnog preticanja – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 15 učesnika u saobraćaju i izdato je 157 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača – ostala isključenja i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga