Buran vikend u saobraćaju

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, dve nezgode sa nastradalim licima i tri nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 272.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nedržanja potrebnog odstojanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 27 učesnika u saobraćaju i izdato je 113 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 53 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 52 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 4 vozila zbog tehničke neispravnosti.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga