Budite humani, pomozite kome je najpotrebnije i zabavite se na Teinom rođendanu

Podeli:

Zbog svog zdravstvenog stanja, devojčica Matea Ballani iz Zrenjanina prvih sedam godina nije mogla da slavi rođendan. Zato je, zajedno sa svojim roditeljima, odlučila da će, kad to bude moguće, njeni rođendani izgledati malo drugačije.

I tako već četiri godine Mateini rođendani su prilika da se gosti na njemu lepo provedu ali i pokažu svoju najhumaniju stranu.

Ove će godine Matea proslaviti svoj 12. rođendan.

U nedelju, 4. septembra, u 10 časova rođendansko slavlje biće održano u Plankovoj bašti a ukoliko vreme ne bude lepo, u Kulturnom centru.

Na rođendan su pozvani svi. Osim dece, i svi oni koji imaju želju i potrebu da budu humani i solidarni.

Gosti će biti i zrenjaninske Sovice mudrice, i plesna grupa Naca, i mešoviti inkluzivni hor ISON iz Novog Sada i članovi Udruženja paraplegičara.

Na rođendanu će radionice za najmlađe držati pet akademskih slikara, biće tu i mladi talentovani muzičari.

Predviđeno je i da se naprave tri humanitarna ćoška. U jednom će mališani moći da ostave muzičke instrumente koje više ne sviraju i ne trebaju im a drugi ćošak predviđen je za knjige.

U trećem humanitarnom ćošku oslikavaće se majice po želji a novac će biti doniran u humanitarne svrhe.

Kao i svake godine, pokloni nisu predviđeni. Umesto poklona za Mateu, biće postavljena kutija u kojoj svako od gostiju, samo ako želi, može donirati novac u skladu sa svojim mogućnostima. Taj će novac otići tamo gde je najpotrebnije.

Ovu nesvakidašnju proslavu rođendana, kao i prethodnih četiri, podržali su članovi Unije poslodavaca Zrenjanina, pa će biti sendviča, sokića, kolača. Svako ko želi da pruži podršku organizaciji ovog događaja, može se javiti Gorjani Ponjević Ballani putem mejla woodplanet@libero.it

– Dođi da se provedemo i da budemo humani, pozvala je Matea drugare na svoj rođendan.

Dobrodošli su svi koji žele da se druže, zabave i budu humani. Oni koji ne mogu da budu deo slavlja, mogu donirati onoliko koliko mogu i žele, i biti sigurni da će novac otići tamo gde je najpotrebnije.

Matea je pre dve godine dobila nagradu za mlade filantrope koju dodeljuje Fondacija „Trag“ i tako je, tada devetogodišnja Zrenjaninka, postala najmlađa dobitnica ove prestižne nagrade.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga