Brza vožnja uzrok saobraćajne nezgode

Podeli:

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 200.000 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 12 učesnika u saobraćaju i izdato je 85 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga