Belo Blato selo za primer drugima

Podeli:

Beloblatski nezavisni omladinski klub ( BENOK) organizovao  je u subotu, 12. 04. ekološku akciju , koja je samo jedna u nizu  aktivnosti te  društvene organizacije. Ovog puta , pored članova pomenute organizacije,  učesnici  akcije bili  su penzioneri i invalidi rada Belog Blata i , kao najmlađi,  ekološka sekcija škole“ Zeleni čuvari“. Cilj  ove aktivnosti  je bio da se okreči  drvored sibirskog bresta , koji je već postao zaštitni znak Belog Blata.

P1070231

Pored estetsko-vizuelnog ugođaja, krečem se vrši i dezinfekcija stabla, te  se na taj način i produžava život svake biljke. Važno je istaći da su ovakve aktivnosti koordinirane i da iza svake od njih stoji i jedinica lokalne samouprave, tačnije Mesna zajednica, koja je obezbedila potreban materijal  za rad i užinu za svakog učesnika.

P1070240

Iako im vreme baš i nije bilo naklonjeno, svi učesnici su bili revnosni, tako da će drvored svojom belinom i svojim zelenim granama, poput  špalira dobrodošlice, nanovo dočekivati sve posetioce ovog neobičnog sela. Koja zanimljivost, ili možda već uobičajena slika u svim neobičnostima beloblatskim,  akciji je prisustvovao i naš dobri pas Ringo, stalni pratilac i zaštitnik dece, posebno one najmlađe.Valjda je hteo samo da se uveri, da je sve u redu i da su svi na broju,  bezbedni!

 

Autor: N.M.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga