Beloblatska praznična čarolija

Podeli:

Kao i ranijih godina i ovog decembra, pred nastupajuće Božićne i novogodišnje praznike, u Belom Blatu su organizivane  aktivnosti tematski  posvećene upravo tim nastupajućim blagdanima. Sve je bilo u duhu sabornosti, ljudske solidarnosti i usmerenosti ka deci.

Aktivnosti su započete u osnovnoj školi dolaskom bajkerskih Deda Mrazova i izuzetnom  interaktivnom  predstavom, koju je izveo poznati zrenjaninski  mađioničar, legendarni Hari . Zahvaljujući entuzijazmu bajkera iz Belog Blata, Torka i Ečke i  uz pomoć njihovih prijatelja,  svako dete iz vrtićke i zabavišne grupe darovano je lepim paketićem. Nakon toga organizovano je tradicionalno kićenje seoske novogodišnje jelke ukrasima koje su kreirala i napravila deca potpomognuta svojim  vaspitačicama , učiteljicama/učiteljem  i roditeljima.

Ispred Doma kulture nastavljen je program na otvorenom  ispunjen pesmama, recitacijama i prigodnim igrokazima. Taj deo programa izneli su takođe  đaci škole i njihovi mentori, a kao nagradu svi učesnici programa darivani su medenjacima pripremljenim od srca u kuhinji mesnog Kluba žena.

Na kraju ovog sadržajnog dana prisutnima se obratio  predsednik Saveta MZ, g. Markuš Miroslav , uputivši svima, deci posebno, najlepše želje za božićno-novogodišnje praznike. I tu nije bio kraj ove  celodnevne  i večernje beloblatske čarolije. Naime, uz pesmu i glasno  dozivanje pojavio se i seoski Deda Mraz sa punom torbom slatkiša.

A za roditelje, bake i deke,  zahvaljujući MZ kao generalnom  pokrovitelju ovog sabora, organizovana  je  podela toplog čaja i kuvanog vina. Atmosfera vesela, optimistična i poruka jasna; samo udruženi i solidarni možemo prevazići sve poteškoće i sa dobrom izvesnošću gledati u budućnost. I neka tako bude  u svim delovima naše prelepe Srbije.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga