Ana Brnabić: “ Svi izbori 2.juna“

Podeli:

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila je da će lokalni izbori biti istog dana kad i beogradski. Brnabićeva je rekla da je to njena odluka nakon konsultacija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je odluka dobra, iako je predlog koji su oni dali, kako kaže, bolji.

„Ovo će zahtevati izmenu zakona o lokalnim izborima u članu 35. I važno je svakako da to uradimo čim pre, tako da je moja molba službama i svim poslaničkim grupama da to završimo danas popodne“, navela je.

Očekuje, kako je rekla, da taj predlog za izmenu i dopunu zakona o lokalnim izborima potpiše najveći broj poslanika do sada.

„Da sa tim predlogom idemo zajedno i da pokažemo to jedinstvo u teškim trenucima za Republiku Srbiju, za naš narod i za sve naše građane. Nakon toga, pošto 24 časa zakon treba da bude u Skupštini, da u subotu budemo u plenumu i nadam se, s obzirom na to da nema potrebe za preteranom raspravom oko ovoga, jer smo razgovarali o ovome već 17 dana, da u subotu i usvojimo ovaj zakon i da onda u nedelju raspišemo sve lokalne izbore i završimo sa tom pričom“, navela je.

Rekla je da je u konsultacijama sa predsednikom Vučićem, njegova poruka poruka bila da je u ovom trenutku za zemlju najvažnija stabilnost. I ona je navela da je potrebna što veća politička kohezija i da svi treba da prestanemo da se delimo, jer je potrebno vreme i energija za nacionalna pitanja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga