Ana Brnabić: Kontrole od subote, novčane kazne od ponedeljka

Podeli:

Predsednica Vlade Ana Brnabić održala je danas sastanak sa nadležnim službama u vezi sa uvođenjem kovid propusnica, na kome je odlučeno da kontorola kovid propusnica počinje od subote, a novčano kažnjavanje od ponedeljka.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri unutrašnjih poslova i zdravlja, Aleksandar Vulin i Zlatibor Lončar i direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić, razgovarano je o načinu kontrole kovid propusnica, očitavanju digitalnih zelenih sertifikata, sprečavanju eventualnih zloupotreba i datumu početka primene ove mere.

Kako je juče saopšteno, kovid propusnice će se koristiti pri ulasku, odnosno boravku u ugostiteljskim objektima nakon 22 sata. Validnom kovid propusnicom će se smatrati potvrda o revakcini, odnosno buster dozi ili preležanom kovidu, ukoliko je od pomenutih stavki prošlo manje od 7 meseci. Takođe, legitimnim će se smatrati i negativni PCR ili antigenski test koji nisu stariji od 48, odnosno 72 sata.

Podsetimo, u Zrenjaninu je moguća vakcinacija bez prethodnog prijavljivanja putem Euprave.Pema poslednjim iformacijama, na teriotriji Srednjeg Banata vakcinisano je 65.604 lica.

foto: Tanjug/ S. Miljević

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga