Milan Đ Stupar: Ostvario sam svoj dečački san

Podeli:

Novinar Milan Đ Stupar mnogima je poznat sa malih ekrana, ali ono što je vešto skrivao je svoja ljubav prema pisanoj reči. Zbirka dečjih pesama pod nazivom „Bubamarin san i livadski dan“ prva je Milanova knjiga i, kako ističe, ne planira tu da se zaustavi.

– Verovali ili ne, sve pesme iz zbirke sam napisao za jedno veče, ali su se dugo slagale u mojoj glavi. Oduvek sam voleo da čitam i pišem, ali me je izgleda ta samokritičnost do sada sputavala da svoja dela podelim sa drugima. Ja sam dete sa sela i upravo život ovde mi je glavna inspiracija. Priroda, životinje, mir i bliskost su poezija same po sebi- rekao je autor zbirke dečjih pesama.

Iako ne može sa sigurnošću da tvrdi kada će objaviti sledeću zbirku, siguran je da se ona negde u podsvesti krčka.

– Volim da stvaram za decu, iako su često i okrutni pri kritikovanju. Važno je da i mi, odrasli, negujemo to dete u sebi, a mislim da u tome uspevam. Moja mašta je zaista detinja, moje misli lete u razne svetove i dimenzije, zato sam siguran da će te misli aterirati na papir i da će na taj način nastajati pesme, priče, a ko zna, možda i neki roman za decu- kaže Milan.

Zrenjaninski mališani će imati priliku da prisustvuju promociji zbirke pesama „Bubamarin san i livadski dan“ sutra u igraonici “ Dečje carstvo“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga