Aleksandar Vulin posetio PU Zrenjanin

Podeli:

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas Policijsku upravu Zrenjanin i kazao da se uspeh rada policije meri osećajem sigurnosti kod građana.

Ministar Vulin je u prisustvu direktora policije Vladimira Rebića održao radni sastanak sa načelnikom i ostalim rukovodiocima Policijske uprave Zrenjanin i poručio da je bezbednost građana na rekama važna kao i bezbednost građana na putevima i najavio veće prisustvo pripadnika policije na rekama širom Srbije.

Ministar Vulin je na sastanku poručio da policijski službenici moraju da budu prvenstveno na usluzi svojim građanima i istakao da je na području PU Zrenjanin smanjena stopa opšteg kriminala za sedam posto u odnosu na 2020. godinu, odnosno 12 posto u odnosu na 2019. godinu- navodi se u saopštenju PU Zrenjanin.

Sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, koji je pohvalio saradnju pripadnika policije i lokalne samouprave i kazao da su policija i lokalna samouprava u proteklom periodu zajednički organizovale niz akcija i aktivnosti koje se tiču povećanja bezbednosti građana u saobraćaju.

U aprilu mesecu  održano je predavanje na temu bezbednosti u saobraćaju, a mladim motoristima su podeljene kacige i zaštitna oprema koju je obezbedio Savet za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina.

Takođe, na inicijativu Policijske uprave Zrenjanin realizovana je edukacija poljoprivrednika o bezbednosti učešća traktora i poljoprivredne mehanizacije u saobraćaju i tom prilikom je uručeno 80 žutih rotacionih svetala i 80 oznaka za spora vozila. I pripadnici policije i lokalna samouprava u Zrenjaninu čine sve da građani budu bezbedni i sigurni“, poručio je gradonačelnik Zrenjanina

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga