Aktivnosti na prolećnom uređenju grada

Podeli:

Radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, započeli su košenje zelenih površina u gradu krajem marta meseca, kako bi sugrađanima i posetiocima na vreme obezbedili boravak u prijatnom okruženju.

Planom i programom planirano je da se u toku jednog kruga pokosi mašinski   1.000.000 m2 trave, a ručno oko 200.000  m2, pa se može reći da košenje zelenih površina predstavlja obimniji posao u delatnosti koje obavlja preduzeće. Na poslovima košenja angažovani su radnici i neophodna mehanizacija-traktori sa kosilicama, travokosačice, trimeri, rajderi, a uklučene su i čistilice na uklanjanju pokošene trave sa trotoara i biciklističkih staza, kao i kolovoza uz ivičnjak.

Površine za košenje su razvrstane po kategorijama, pa je i broj košenja prilagođen tome. U Plavoj zoni planirano je 14 košenja, dok je za manje uređene površine planirano od 4 do 8 košenja. Prvi krug košenja je u toku i radnici preduzeća potrudiće se da do uskršnjih i prvomajskih praznika pokose i urede zelene površine, planirane planom i Programom održavanja.

Ovih dana radnici JKP“ Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, radili su na detaljnom uređenju popularnog izletišta „Motel“ u naselju Šumica. Radilo se na košenju trave, podizanju krošnji stabala, seči suvih stabala, kao i uklanjanju panjeva, sakupljanju smeća i dr. Naši sugrađani, imaće priliku da na izletištu uživaju u šetnji, druženju, rekreaciji i drugim aktivnostima, poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“. 

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga