Učenici Muzičke škole“ Josif Marinković“ posetili su Temišvar, gde su bili u gostima tamošnjoj muzičkoj školi

Podeli:

Jesenas je Muzička škola „Josif Marinković“ potpisala protokol o saradnji sa muzičkom školom „Jon Vidu“ iz Temišvara. U okviru ove  posete održan je prvi zajednički koncert prijateljskih škola.

Na inicijativu i ideju profesorke Ane Aleksić Šajrer i profesora Dr Daniela ZAH-a, direktora muzičkog departmana Umetničke škole „Jon Vidu“ iz Temišvara potpisan je protokol o saradnji naših škola. – rekla je Jelena Grbić, direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“, istakavši da je susret protekao u lepom druženju, a da je protokol o saradnji ovih škola bio odlična ideja. Saradnja će se na obostranu radost nastaviti.

M.Š. „Josif Marinković“ iz Zrenjanina predstavila se Temišvarskoj publici sa učenicima srednje škole: Vladimir Gabrijel Lovas i Ružica Sekulin – učenici klavira,  Vaskrsija Kovačević i Blanka Hajnal-solo pevanje, Darija Čanji-violina, Dario Mihaljević-harmonika, Vladimir Aleksić – trombon i  prof. Anđela Stanković harfa. Korepetitor na ovom koncertu bio je profesor Nemanja Števanov.

„Nastup naših učenika ispraćen je velikim aplauzom i ovacijama publike, a imali smo tu čast da u publici bude i španski konzul iz Temišvara, gospodin Hoze Miguel Vinals“, rekla je Jelena Grbić.

„Zahvaljujući Kabinetu gradonačelnika Zrenjanina uspeli smo da realizujemo odlazak na koncert jer nam je grad Zrenjanin obezbedio prevoz. Zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji grada Zrenjanina, jer su nam dali poklone –  suvenire grada Zrenjanina koje smo odneli u Temišvar“. – zaključila je direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga