Problem privremenog smeštaja za pse

Podeli:

Kako Udruženja za brigu o životinjama, tako i pojedinci koji žele da pruže pomoć ugroženim životinjama na ulici, susreću se sa ključnim problemom – nepostojanje mesta gde bi životinja mogla biti privremeno smeštena do izlečenja i/ili udomljenja.

U facebook grupi Beta Zrenjanin i prijatelji  nalazi se preko 2000 Zrenjaninaca koji su ljubitelji životinja i na mnoge načine pomažu uličnim životinjama. Ova grupa je razvila odličnu mrežu i povezanost među ljudima, a samim tim mnogo je životinja spašeno. Kada neko naiđe na životinju kojoj treba pomoć ili dom, ili veruju da je valsnička, ali se izgubila – objavi to u grupi, a ostali članovi dele vest dalje ili ponude konkretnu pomoć.

Trenutno grupa ljudi zajedno sa Betom pokušava da pronađe privremeni smeštaj za nekoliko psa. Pomoć u facebook grupi više nije dovoljna. Ovo su dva najhitnija slučaja:

1. Garica – potreban smeštaj na 5, 6 dana

Ovo je pas sa dubokom ranom oko vrata, nastalom verovatno od lanca ili kanapa. Rana je za sada samo isprana hidrogenom i namazana mašću, ali ako bi se našao smeštaj za njega na nekoliko dana, mogao bi se odvesti kod veterinara i mogao bi dobiti adekvatnu terapiju kako se rana ne bi zagnojila.

2. Kujica – potreban smeštaj na 3-5 dana

Ova kujica mora da ide na sterilizaciju i potreban je smetaj nakon zahvata, na bar tri dana, pre nego što se vrati na ulicu.

Niko se ne javlja da primi na čuvanje ni jednog od ove dve njuške. Ali možda baš Vi poznajete nekoga ko bi pomogao? Apelujemo na građane da se uključe u ove humane akcije i pomognu tako što će pružiti privremeni smeštaj nekom od ovih pasa – potrebno je parče dvorišta, neka šupa, garaža ili sličan prostor.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga