Testiranje košarkaških sudija u Zrenjaninu

Podeli:

Zrenjanin je i ove godine tradicionalno bio domaćin testiranja košarkaških sudija Vojvodine. Ove godine polaganje se odigravalo pod budnim okom Miodraga Ličine, predsednika sudijske komisije KSS.

U Kristalnoj dvorani održano je testiranje fizičke spremnosti sudija sa liste Saveznih liga u organizaciji KSS. Zbog epidemiološke situacije, provere se vrše u nekoliko gradova i u manjim grupama nego inače. Iz KSS ističu da se trude da na jednom mestu okupe što je manje moguće ljudi, jer time smanjuju šansu da se neko zarazi korona virusom, a ujedno povećavaju šansu da će imati dovoljan broj sudija na predstojećim takmičenjima.

Miodrag Ličina istakao je da je u ovom momentu, na veliku žalost, više od 30% košarkaških sudija pozitivno na kovid 19, te da je pod velikim znakom pitanja kako će se odvijati takmičenje koje počinje narednog vikenda.

– Ukoliko svi timovi, treneri i funkcioneri klubova budu zdravi, a iskreno se nadamo da hoće, utakmice će se najverovatnije odigravati petkom i tokom oba dana vikenda, potencijalno i tokom nekog radnog dana. Što se tiče novog sudijskog kadra, generalno imamo problem da regrutujemo nove ljude. Jedan od faktora, za koji mislim da nije presudan, je novac. Tu govorimo o onome što neko ko postaje sudija treba da uloži, dakle, treba da kupi kompletnu sudijsku opremu, a naravno za svoj rad dobiće sudijsku naknadu. Druga stvar, mali je broj utakmica za nove sudije, treba dosta vremena da oni „uđu“. Sudijski posao je lep, ali nije ni malo lak. Ljudi koji se bave ovim poslom izloženi su velikim pritiscima- objašnjava Ličina.

Zrenjanin će i dalje biti baza za košarkaške sudije, kako za testiranja, tako i za razne edukativne sadržaje poput seminara.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga