Srpski četverac sedmi u svetu

Podeli:

Posle evropskog srebra, Nikola Kovačević je pomerio granicu i ovog puta u kajaku četvercu sa partnerima sa prvenstva Evrope osvaja sedmo mesto na prvenstvu Sveta u Mađarskoj koje se održava od.30.08 do 04.09.2022. na Olimpiskoj stazi u Segedinu.

Treba napomenuti da je ovo jedno od najačih takmičenja u poslednih nekoliko godina obzirom da je Korona virus koji hara Svetom otkazao ili pomerio nekoliko bitnih takmićenja poslednje dve godine, pa je ovo bila prilika da se svi oni pojave i učestvuju.

„Na svetskom prvenstvu je prisutno 65 nacija, preko 1200 takmičara. Nikola je ovim sjajnim rezultatom zabeležio jednu od svojih najuspešniju sportskih sezone na međunarodnoj sceni. Njega a i Kajak klub Begej očekuje prvenstvo Srbije od 13.09 do 17.09.2022., koje će se održati na Beogradskoj Adi ciganliji. Učešće će uzeti 22 naša takmičara u sve četiri kategorije, od pionira, kadeta juniora i seniora. Ovo će biti prilika da razultatski ostvarimo jednu od najuspešnijih takmičarskih sezona od 1947.godine od kako klub postoji“,navode u kajak klubu „Begej“.

  

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga