Šesto kolo Arkus lige za muškarce

Podeli:

U okviru šestog kola ARKUS lige za muškarce juče je odigrano šest utakmica. Ubedljiv trijumf, sa čak 21 golom razlike, zabeležila je Vojvodina koja je u Novom Sadu nadigrala Obilić rezultatom 38:17 (17:9). Za igrača utakmice proglašen je golman pobedničkog tima Amine Bedoui Ahmed, koji je devet puta bio uspešan među stativama. Najefikasniji u redovima Vojvodine bio je Aleksa Kljajić sa 11 pogodaka, dok se u gostujućem sastavu istakao Boris Jovanović sa pet.

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos se sa gostovanja u Kaću vraćaju sa dva boda, pošto su bili bolji od Jugovića – 24:26 (9:14). MVP priznanje otišlo je u ruke Mirka Đurovića, koji je uz Viktora Matičića, sa šest postignutih golova bio najefikasniji među crveno-belima. Kod domaćina se izdvojio Dušan Mirić, sedmostruki strelac večeras.

Igrači Radničkog nisu uspeli da ponove odličnu partiju koju su pružili protiv Metaloplastike u prošlom kolu, već su pretrpeli ubedljiv poraz na gostovanju u Pančevu. Dinamo je slavio sa 36:28 (20:15), uz šuterski raspoloženog Marka Perovića (deset pogodaka). Prema izboru dva trenera, za najboljeg igrača proglašen je Ivan Distol, dok su u kragujevačkoj ekipi po tri gola zabeležili Dragan Tubić, Veljko Davidović i Stefan Stanojev.

U B grupi, bodove su podelili Mokra Gora i Proleter, koji su odigrali nerešeno – 27:27 (11:12). MVP priznanje pripalo je Milošu Kovačeviću, golmanu Zrenjaninaca, koji je 13 puta sačuvao svoj gol. Kod Proletera najefikasniji je bio Uroš Kolundžić, koji se osam puta upisao u listu strelaca, dok se kod domaćina istakao Nemanja Aleksić sa šest.

Šamot 65 je nastavio crni niz Železničara 1949, savladavši mladi sastav iz Niša u ,,Čairu” sa 35:27 (15:13). Za igrača utakmice proglašen je Lazar Pavlović, koji je meč završio sa osam golova na svom kontu. Pogodak više postigao je Marko Živojinović, dok se u domaćem timu izdvojio Andrej Biševac sa 11.

Uz još jednu odličnu partiju iskusnog čuvara mreže Miroslava Kocića, Dubočica 54 nadigrala je u Leskovcu ekipu Rudara rezultatom 26:18 (13:11). Sa 17 odbrana, Kocić je nagrađen MVP priznanjem, a najefikasniji na meču sap o šest pogodaka bili su Andrija Atanasković (Dubočica 54) i Adrijan Murina (Rudar).

TABELA (A GRUPA): Vojvodina 10, Dinamo 8, Metaloplastika 6, Radnički 4, Crvena zvezda Grundfos 4, Jugović 2, Obilić 2. TABELA (B GRUPA): Partizan 10, Dubočica 54  10, Šamot 65  8, Rudar 7, Proleter 6, Mokra Gora 4, Spartak 1, Železničar 1949  0.          

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga