OFK „Stajićevo“ i FK „Vojvodina 1928“ organizuju humanitarnu fudbalsku utakmicu za lečenje Lenke Lazarević

Podeli:

ZRENJANIN – Omladinski fudbalski klub „Stajićevo“ i Fudbalski klub „Vojvodina 1928“ iz Perleza organizuju humanitarnu prijateljsku utakmicu u sredu 24. maja od 17 časova na fudbalskom stadionu u Perlezu, a doniran novac biće preusmeren na lečenje devojčice Lenke Lazarević.

Podršku u organizaciji ovog sportskog događaja pružili su i Mesne zajednice Stajićevo i Perlez, kao i udruženje „Banatski fruštuk“ iz Stajićeva.

Imajući u vidu da je potrebno da se prikupi veliki iznos, organizatori su odlučili da kompletan novac od prodaje ulaznica, ali i hrane i pića bude preusmeren na račun fondacije „Budi human“ u kojoj Lenka ima namenski račun.

Organizatori napominju da će tokom utakmice biti postavljena i kutija u kojoj mogu da ostave svoj lični prilog koji će takođe biti uplaćen na isti račun.

Lenki je u junu 2022. godine dijagnostikovana akutna leukemija limfoblastnih ćelija i za njeno dalje lečenje u inostranstvu je potrebno 35.081.430,00 dinara, odnosno, oko 300 hiljada evra.

Vreme je ključno u Lenkinoj borbi, jer je potrebno da što pre ode na lečenje u inosttranstvo.

“Apelujemo na sve koji nisu u mogućnosti da dođu na utakmicu da pošalju broj 1491 na 3030 I time doprinesu da Lenka što pre ode na lečenje” – poručili su organizatori

Sredstva su joj neophodna za troškove transplantacije koštane srži, specijalističke preglede, laboratorijske analize, lekove, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga