Četverac Srbije sedmi u Evropi

Podeli:

U Poznanu od 24.06 do 27.06.2021.godine održano je Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore,  među učesnicima na ovom značajnom takmčenju  bio je i takmičar kajak kluba „Begej“ Nikola Kovačević  sa svojim partnerima Stefanom Vrdoljakom, Luka Stojkov i Vojinom Rudovićem  u olimpijskoj disciplini brani boje Srbije.

24.06.2021.godine održane su kvalifikacije , čamac Srbije zauzeo je 5.mesto i ti se plasirao u polufinale, a dan kasnije održana je polufinalna trka gde je naša posada zauzela 3.mesto i time se plasirao u finale.

 Juče je održano finale gde je posada Srbije zauzela od 9 finalnih čamaca sjajno 7.mesto. Uspeh ove posade je još veći je su iza posade Srbije ostale vele sile u kajakaškom sportu selekcija Nemačke i Mađarske. Cilj je u svakom slučaju ispunjen, obzirom da sve finalne posade sa Evropskog prvenstva obezbeđuju mesto i učešće na Svetskom prvenstvu koje je planirano da se održi  početkom septembra meseca ove godine u Montemoru u Portugalu.

Nikola Kovačević započeo je ovu godinu odlično, a već sledeći vikend ga čeka klupsko učešće na otvrenom prvenstvu Vojvodine na kojem će veslati kajak jednosed na 500metara i 1000metara.  

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga