Uprava za agrarna plaćanja raspisala konkurs za očuvanje životinjskih genetičkih resursa

Podeli:

Zainteresovana porodična poljoprivedna gazdinstva, pravna lica i preduzetnici mogu do 6. decembra da se jave na konkurs Uprave za agrarna plaćanja pri Ministarstvu poljoprivrede za dobijanje podsticaja za očuvanje životinjskih genetičkih resursa u 2021. godini.

Podsticaji obuhvataju podršku programu koji se odnosi na očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa i to očuvanjem životinjskih genetičkih resursa. Merom su obuhvaćene sledeće vrste i rase, odnosno sojevi: podolsko goveče, buša, domaći bivo, domaći – brdski konj, nonius, balkanski magarac, mangulica (crni, beli i crveni soj), moravka, resavka, pramenka (pirotska, krivovirska, bardoka, lipska, šarplaninska, vlaško vitoroga i karakačanska), čokanska cigaja, balkanska koza, domaća bela koza, živina – somborska kaporka, banatski gološijan, kosovski pevač i svrljiška kokoš.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefone Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga