Performanse savremenih traktora

Podeli:

Modernizacija u celom svetu, pa tako i kod nas, donosi nove, uzbudljive i svakako poželjne promene i u sferi poljoprivrede. Te se promene dešavaju u svim granama poljoprivrede, od ratarstva do stočarstva i umnogome olakšavaju naporan rad sa kojima se poljoprivrednici svakodnevno susreću. 

Najveće promene se svakako vide u poljoprivrednoj mehanizaciji, kako traktorima, tako i priključnim mašinama. Zahvaljujući kojima se posao obavlja brže, preciznije i temeljnije, sa manje napora i umaranja radnika. Dok se dobijaju veći i stabilniji prionosi, i gledano dugoročno, veća isplativost proizvodnje primarnih poljoprivrednih proizvoda. 

Ipak, na srpskim selima, nailazimo na zabrinutost, ali često i muku poljoprivrednika, jer rade sa traktorima starim i po nekoliko decenija, koji svojim karakteristikama ne mogu podržati modernu priključnu mehanizaciju. Istovremeno, kupovina novog traktora je ozbiljna investicija, o kojoj treba razmisliti i uključiti mnoge faktore u kupovinu. Od različitih radnih zadataka, do povoljne cene koja će odgovarati vašem gazdinstvu.

TREĆA GENERACIJA LOVOL TRAKTORA

Treća, unapređena, generacija Lovol traktora, dizajnirana je upravo da susretne zahteve savremene poljoprivrede, olakša i ubrza rad, pruži sigurnost tokom rada i bude vaš saveznik na polju. 

Zato se svi traktori odlikuju nekim unapređnim karaktreristikama:

  • Sigurnosna kabina – sa CE staklima, filtriranjem ulaznog vazduha, servo volanom, radiom, ravnim podom kavine, grammar sedištem. Dizajnirana da pruži maximalnu udobnost, sigurnost i preglednost tokom rada.
  • Mehaničke disk kočnice – za sigurno kočenje na svim terenima i u svim vremenskim uslovima.
  • Uljni prečistač vazduha – za sigurnost radnih delova mašine i dug životni vek traktora
  • 5 izvoda za hidrauliku – za mogućnost kačenja različitih priključnih mašina
  • Kardansko vratilo – sa brojem obrtaja 540/1000 (kod nekih modela opciono 540/760)
  • Vučne kuke – za kačenje vučenih mašina
  • Perkins motore – koji su sinonim za kvalitet dizel motora
  • Dijagonalne pneumatike (opciono postoji mogućnost ugradnje radijalnih), a više o pneumaticima pročitajte ovde
  • Izuzetnu podiznu moć na zadnjim polugama – gotovo svaki Lovol traktor iz naše ponude može da podigne sopstvenu težinu.
  • Menjač sa 12/12 ili 16/8 stepeni prenosa, sa reverzerom, za olakšano manevrisanje traktorom.

KOJI TRAKTOR IZABRATI

Traktor koji će svojim karakteristikama odgovarati svim vašim potrebama i izvršavati radne zadatke sa lakoćom. Traktor koji će biti dugovečan, neće se lako kvariti i koji će olakšati rad. A to je najlakše izabrati spram poslova koje traktor treba da izvršava. 

Za oranje, tu su veliki, snažni traktori, koji mogu da vuku i prenose teške plugove. Takvi su u našoj ponudi traktori: Lovol 854, Lovol 904, Lovol 1104 i Lovol 1304.

Za radove u voćnjacima i vinogradima, biće vam potreban mali i kompaktan traktor koji može da vuče i nosi različite prskalice i atomizere. Tu vam preporučujemo pre svega Lovol 504, ali možete razmotriti i modele Lovol 354 i Lovol 454.

Ukoliko vam je potreban univerzalni traktor, koji može obavljati sve poslove na gazdinstvu, treba razmotriti model poput Lovol 604. Jer je ovaj traktor dovoljno jak da radi sve, a dovoljno mali da bude ekonomski isplativ.Ukoliko vam je potreban traktor za negu i zaštitu biljaka tokom vegetacije, naša preporuka je Lovol 754, zbog povišenog klirensa koji štiti biljke od poleganja i lomljenja.

Za sve dodatne informacije o trećoj generaciji Lovol traktora, pozovite:

📞 +381 36 862 438

📲 +381 64 64 9 59 07

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga