SLIKANJE NA VODI U AVIV PARKU ZRENJANIN

Podeli:

 

Aviv Park Zrenjanin nastavlja da iznenađuje svoje najmlađe posetioce! U subotu, 16. jula, od 17 do 21 čas, na radost svih posetilaca, po prvi put u Aviv Park u Zrenjaninu dolaze fenomenalni umetnici koji će svima predstaviti tehnike SLIKANjA NA VODI (takozvanu Ebru tehniku). Doživećete i videćete neverovatne stvari šta sve ljudi mogu da naslikaju na vodi, oduševićete se sa novim idejama, a najmlađi će imati radionice gde će stručni animatori sa njima vežbati da postanu pravi slikari sa vodom i da naslikaju svoju najlepšu sliku u specijalnim vodenim posudama. Na kraju, videće i sami svoje čudo – prava umetnička dela!

voda-2woij

Ebru (umetnost slikanja na vodi) je tradicionalna turska umetnost ukrašavanja papira. Poznati dezeni na papirima, oslikani ovom tehnikom, ukrašeni su različitim cvetovima, oblicima i interesantnim šarama, a sve to nastaje prvo na vodi! Sama tehnika ukrašavanja papira čini Ebru jedinstvenom umetnošću. Koriste se isključivo prirodne zemljane boje, četkice od konjske dlake sa drškama od stabla ruže, i prirodni preparati za zgušnjavanje vode. Na vodu se nakapa željena boja, koja se nakon toga, uz dečiju maštu i uz pomoć specijalnih štapića oblikuje u najrazličitije forme. Kada je voda oslikana, na nju se pažljivo postavi papir, i slika je gotova!

 

Pored radionice „Slikanje na vodi“, na platou Aviv Parka Zrenjanin čekaće vas i animatori koji će najmlađima oslikavati lica (Face painting), i potruditi se da naprave od njih poznate junake iz crtanih filmova i njihovih omiljenih bajki. A, pored svega toga, najmlađe čekaju sokići i čokoladice!

Pozivaju se drugari da dođu sa roditeljima na predivno druženje na platou Aviv Parka Zrenjanin u subotu, 16. jula, da nauče nešto novo, ali i da se dobro zabave za vreme leta!

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga