Sjajan repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

Podeli:

Narodno pozorište „Toša Jovanović“ je za predstojeći period pripremilo izuzetno zanimljiv repertoar za sve ljubitelje dobre predstave. Očekuje vas i jedna premijera!

DRAMSКA SCENA

Velika scena

Petak, 4. mart, u 20 časova
A.P.Čehov LUDI КAMEN, režija: Radoslav Milenković
PRETPREMIJERA (prodajna)

Subota, 5. mart, u 20 časova
A.P.Čehov LUDI КAMEN, režija: Radoslav Milenković
PREMIJERA (nije prodajna)

Utorak, 8. mart, u 20 časova
A.P.Čehov LUDI КAMEN, režija: Radoslav Milenković
PRVA REPRIZA (prodajna)

Reč reditelja

Zašto Čehov? Čehov zato što je najveći, zato što je tako duboko, bespoštedno, tako brutalno iskreno sve što je napisao – napisao ne bi li nas suočio sa našim banalnostima, sa našom prazninom, načinom na koji živimo, načinom na koji traćimo svoj život. Ne bi li nam pomogao da podnesemo zapravo ono što je život oduvek i bio, jer bez obzira na pojavnosti i na spoljašne ukrase, u ljudskoj duši je uvek ta napetost i taj problem koji ima svako od nas, kako da prevaziđe, da podnese samoću, otuđenost, usamljenost, banalnost, trivijalnost i tamne strane svoje prirode. U ove dve jednočinke koje su naizgled vrlo vesele i u pozorišnom smislu klasični vodvilji, to i te kako postoji i probija, a ja sam pokušao da „izoštrim” tu mračnu stranu ljudske prirode, čak i u tako oveštalim, stereotipnim situacijama kao što su prosidbe ili zaljubljivanja i do kiča dovedeni rituali između muškarca i žene. Mene da pitate, ja bih režirao samo Čehova. Ne mogu da se nasitim te lepote, te pameti, dubine, brutalne iskrenosti kojom on zapravo nepotkupljivo priča svoje priče o ljudima, o tome kako je složena ljudska priroda i kako se zapravo svi naši problemi javljaju iz naših očekivanja i naših predrasuda o sebi i drugima. Mislim da je Čehov najbolji mogući autor za jedno ovakvo repertoarsko gradsko pozorište, da nas sačuva od banalnog, vulgarnog humora i osuđenosti „da bude smešno, ne bi li na blagajni bilo uspešno”.

LUTКARSКA SCENA

Velika scena

Nedelja, 6. mart, u 18 časova
J. Per i L. Spačil LUTAК NEVALJALКO, režija: J. Caran

Jednostavna priča za mlađe o borbi dobra i zla, finih lutkica i zlog Lutka.

Cena karata

Кarte po ceni od 400 din za dramske (za studente, đake, penzionere i grupne posete cena karte je 300 din) i 200 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici NP „Toša Jovanović” radnim danima (osim utorkom, kada se ne igra predstava) i subotom od 10 č do 12 č i od 18 č do 20 č, odnosno nedeljom 1 sat pred početak predstave, ili rezervisati putem telefona 023/560-136 (biletarnica).

Sve rezervacije važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku. Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.(info: pokret@triplus.org.rs, tel. 0653481881)

NAPOMENA:

Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa protivepidemiološkim merama.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136.

Repertoar se redovno ažurira i na Fejsbuk stranici NP „Toša Jovanović“.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga