Rukometni klub “Proleter” počinje sezonu na pesku

Podeli:

Već treću godinu zaredom na maloj peskari kod restorana „Malo Jezero“ igra se rukomet na pesku. Otvaranje sezone je posle školske godine, kada mlađe kategorije zrenjaninskih klubova svoje treninge premeštaju na pesak.

Početak ovogodišnje sezone zbog loših vremenskih uslova, pomera za ponedeljak, 25.06. u 17:30 časova, a počinje turnirom igrača i igračica zrenjaninskih klubova. Od 25.06. u popodnevnim satima održavaće se besplatni treninzi za najmlađe sugrađane uz budnu pažnju trenera zrenjannskih klubova, kao i redovni treninzi rukometnih klubova, a sve u okviru akcije Sportskog Saveza Grada Zrenjanina i zrenjaninskih klubova. Sve ovo je uvod za sezonu rukometa na pesku koja traje do kraja leta. Grad Zrenjanin će biti domaćin turnira za seniore krajem jula kada se i završava takmičarska sezona, a rekreativne aktivnosti traju sve do kraja avgusta i Dana piva. Tada će se održati turnir veterana u rukometu na pesku.

Zašto rukomet na pesku?

Zato što ne postoji bolji način da se posle naporne sezone igrači opuste, ali i zaleče sitne povrede, kao i da naprave dobar uvod u novu sezonu. Pesak, kao podloga za igru, omogućava da se lokomotorni sistem osveži i osnaži, da igrači zamene svakodnevne treninge u hali prijatnim okruženjem i uslovima rada, kao i da ostanu u kontaktu sa svojim sportom i treningom. Rukomet na pesku je relativno nov sport koji na sreću rukometnih radnika omogućava da se i apsolutni početnici u ovoj igri osećaju zadovoljno i ispunjeno i da mogu ravnopravno da učestvuju u njoj. Posle kratke obuke i upoznavanja pravila svi zainteresovani mogu da ga igraju.

Preporuka za roditelje je da dovedu dete da upozna ovaj nov i zanimljiv sport, kao i da se upoznaju sa radom naših klubova i selekcija jer već u septembru počinje nova sezona dvoranskog rukometa.

RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Dobrodošli na RTV Santos Instalirajte našu aplikaciju

Instaliraj
×

Pretraga