Repertoar gradskog teatra- Tri predstave tokom vikenda

Podeli:

DRAMSKA SCENA

Velika scena

Petak, 21. 1. u 20 časova

H. Majorga: DEČKO IZ POSLEDNjE KLUPE, režija: T. VasićKomad pre svega govori o odgovornosti i etici pojedinca na određenoj poziciji moći, u ovom slučaju odgovornosti profesora, za koju se u današnjem društvu zaboravlja da pored obrazovne ima i vaspitnu funkciju. On takođe upozorava na odgovornost pojedinca koji treba da poštuje određene granice i norme normalnog ponašanja. S obzirom na to gledalac predstave Dečko iz poslednje klupe može očekivati da će svedočiti procesu uništenja privatnosti, normalnosti i etike,čime se otvara večito pitanje „književnost kao prokletsvo ili spas”.


Subota, 22. 1. u 20 časova

Molijer: DON ŽUAN, režija I. V. TorbicaKakav bi i ko bi, u današnjem svetu, bio Don Žuan? To je pitanje sa kojim su reditelj Igor Vuk Torbica i dramaturg Tamara Bijelić ušli u istraživanje i reinterpreta istoimenog Molijerovog komada. No, koliko god da su istraživali Don Žuana, još više su istraživali savremeni svet. Tako smo dobili predstavu u kojoj je beskrupulozni zavodnik (što je i drugo ime za manipulanta) u stvari eksponent besprizornog sveta u kakvom danas živimo. Taj svet i jeste besprizoran zato što je sazdan manipulacijom, ona je danas vladajuća moć koja ljude ostavlja bez pameti i sopstva, i pretvara ih u puke sledbenike, obožavatelje, kopi-pejst proizvode. Don Žuan je u isti mah i manipulant i žrtva – takva je moć manipulacije, njeno dijabolično lice danas, ona se sama sobom hrani i ne može da stane…

LUTKARSKA SCENA

Velika scena

Subota, 22. 1. u 11 časova

R. Dal: VELIKI DOBROĆUDNI DžIN, režija D. TodorovićVELIKI DOBROĆUDNI DžIN je, pre svega, priča o jednom neobičnom prijateljstvu. Osim toga, to je priča o dečjim strahovima, o hrabrosti, o snovima, o rastancima. I o mnogo toga još. Svako novo čitanje ovog romana Roalda Dala otkriva novi sloj. Velika i značajna dela skrivaju mnoga značenja i poruke, i zato je Roald Dal svakako jedan od velikih pisaca. A utoliko je veći što je svoje stvaralaštvo posvetio deci. „Deca su najvažnija publika“, „Na mladima svet ostaje“, sve su to mnogo puta ponovljene i već izlizane fraze. Više ne treba da ih u prazno ponavljamo, već da, kao i Roald Dal uostalom, počnemo da verujemo u njih i da u skladu sa njima i delamo.

Karte za predstave mogu se rezervisati i putem imejla info@tosajovanovic.org.rs ili na sajtu Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs.

Sve rezervacije (telefonom ili preko interneta) važe 24 časa, tj. rezervisane karte moraju se podići sa biletarnice u tom roku.
Lica koja poseduju karticu „Cena minus za 3+” imaju 50% popusta na cenu karata.

NAPOMENA:
Zbog uvedenih epidemioloških mera – nošenje maske, dezinfekcija ruku i držanje distance je obavezno. Pored toga, sve zainteresovane gledaoce molimo da karte REZERVIŠU pre igranja predstave zbog izbegavanja gužvi koje nisu u skladu sa epidemiološkim merama.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara, te stoga upućujemo sve zainteresovane gledaoce da neposredno pre dolaska u pozorište ili rezervacije karata PROVERE repertoar na zvaničnom sajtu zrenjaninskog Pozorišta www.tosajovanovic.org.rs ili na telefon biletarnice 023/560-136. Repertoar se takođe redovno ažurira i na Fejsbuk stranici Pozorišta.RTV Santos

Autor: Redakcija radio televizije Santos

POVEZANE vesti

Pretraga